User
Pass
2FA
 
 

[Reteta] Cremã de zahãr ars

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message216
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 05-01-2016, 17:41:26 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Ingrediente pentru cremã de zahãr ars:


  • un litru de lapte
  • opt ouã
  • 150 g zahãr pentru caramelizat
  • 200 g zahãr pentru compoziþie
  • zahãr vanilat ºi coaja de la o lãmâie (opþional)



Mod de preparare:

Într-o cratiþã punem zahãrul ºi îl lãsãm sã se caramelizeze, dupã aceea îl întindem uniform pe tot fundul ºi pe pereþii cratiþei ºi îl lãsãm sã se întãreascã. Mare atenþie, nu lãsaþi zahãrul sã se caramelizeze prea mult pentru cã devine amar.

Între timp, amestecãm ouãle cu zahãrul (inclusiv cel vanilat) pânã când zahãrul se topeºte. Se adaugã treptat laptele ºi se încorporeazã bine. Când zahãrul caramelizat s-a rãcit putem sã adaugãm compoziþia în cratiþã. Pentru o cremã finã puteþi strecura compoziþia printr-un tifon. Cratiþa se pune deasupra unui alt vas cu apã clocotitã ºi se da la cuptor la foc potrivit aproximativ o orã. Când s-a rumenit deasupra ºi marginile s-au desprins de cratiþã înseamnã cã prãjitura este gata. Vasul cu cremã de zahãr ars se lasã sã se rãceascã bine, apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore.

Pentru servire, crema de zahãr se taie feliuþe ca de tort ºi se poate servi cu friºcã.

Poftã bunã!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 04-08-2025, 01:34:13
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password