User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Eclere

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message216
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 20-12-2015, 11:01:14 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

Aluat eclere

125 ml lapte
125 ml apa
115 gr unt
1 lingura zahar
1/4 lingurita sare
140 gr faina
4 oua

Crema de caramel

500 ml lapte
100 gr zahar
40 gr amidon
4 galbenusuri
Pentru umplutura puteti sa mai folositi crema de vanilie sau crema de ciocolata

Glazura

80 gr ciocolata (cu lapte, amaruie)
60 gr unt
1 lingurita ulei
1 lingura apa

Mod de preparare

Crema de caramel

Frecati bine galbenusurile cu amidonul. Subtiati pasta cu 50 ml lapte.
Puneti zaharul intr-o craticioara si caramelizati-l la foc mic, pana capata o culoare aurie. Turnati restul de lapte (incet la inceput) peste caramel. Daca cumva se intareste un pic caramelul nu-i nicio problema, lasati laptele la foc mic pana se dizolva. Cand laptele incepe sa fac bule mici pe margine, luati-l de pe foc.
Turnati laptele-caramel peste amestecul ou-amidon, incet, asa cum puneti uleiul la maioneza (ca sa nu se faca ouale omleta) si amestecand non-stop cu telul.
Puneti amestecul pe foc mediu si amestecand non-stop in el. Dupa cca 2-3 minute veti simti ca incepe sa devina vascos. In acel moment dati focul la mic si invartiti foarte rapid cu teleul pana amestecul capata consistenta unei maioneze care sta pe lingura (cca 1 minut).
Luati crema de pe foc si continuati sa amestecati in ea inca 3 minute pana se racoreste. Daca vreti sa se raceasca mai repede puteti pune oala cu crema intr-un vas cu apa rece.
Acoperiti crema cu folie de plastic care sa vina in contact si dati la frigider macar 1 ora.

Eclere

Se pun intr-o craticioara pe foc mediu: laptele, apa, untul, sarea si zaharul. Cand untul s-a topit si amestecul fierbe, adaugati toata faina o data si amestecati rapid. Veti vedea ca alautul se aduna in jurul lingurii. Continuati sa amestecati 1 minut. Luati oala de pe foc si lasati aluatul sa se racoreasca.
Cand aluatul e doar caldut, adaugati ouale, cate unul pe rand. La fiecare ou veti vedea ca aluatul se separa in bucati insa continuati sa amestecati pana se "leaga" din nou. Urmatorul ou il puneti doar cand aluatul e "legat".
Puneti aluatul intr-un spritz de patiserie cu capatul de cca 2 cm.
Spritzati bastonase de 10 cm lungime in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Nu inghesuiti prea tare bastonasele fiindca vor creste la copt.
Dati eclerele la cuptor la 200C pentru 10 minute, scadeti apoi la 180C si mai lasati 20 minute. Nu deschideti usa cuptorului in acest timp. Dupa 30 minute eclerele trebuie sa fie umflate si rumene.
Scoateti-le din cuptor, faceti-le o gaura deasupra cu un cutit (sa iasa aburul) si lasati-le sa se raceasca complet.
Cand sunt reci se pot umple cu crema in doua moduri:
- fie folositi un spritz de patiserie la care folositi un varf pentru umplut; veti umple ecelere prin gaura facuta cu cutitul.
- fie taiati un capacel deasupra fiecarui ecler (folosind un cutit zimtat!), umpleti partea de jos cu crema si apoi asezati capacelul la loc.

Glazurarea

* daca nu doriti sa le glazurati cu ciocolata le puteti orna doar cu frisca
Se topeste ciocolata pe abur. Se adauga untul taiat cubulete si se lasa pana se topeste si el, amestecand din cand in cand.
* daca folositi ciocolata amaruie si doriti sa indulciti glazura puteti adauga 1-2 linguri zahar pudra cand topiti ciocolata
Se ia craticioara de pe abur si se adauga uleiul si apa.
Se lasa glazura sa se racoreasca 10-15 minute.
Se inmoaie o parte a eclerelor in glazura. Se lasa 30 minute sa se fixeze glazura.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 02-08-2025, 20:55:15
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password