User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Friptura de porc in punga

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message77
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 16-01-2016, 10:32:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 bucata fleica de porc (de cca 2 kg)
1 muschiulet de porc
piper, boia, turmenic
sare

Marinata

1 ramurica rozmarin proaspat
1 lingura pasta de ansoa
1 lingura capere scurse
6 catei de usturoi
2 lingurite seminte fenicul (sau cimbru, oregano)
2 lingurite piper
coaja rasa de la 2 lamai
50 ml ulei masline

Mod de preparare

Se alege o bucata de fleica de porc astfel incat desfacuta in doua sa cuprinda muschiuletul.
Mixam in blender toate ingredientele pentru marinata pana obtinem o pasta.
Se pune fleica pe masa de lucru cu soricul in jos si se taie in doua (pe grosime) dar nu de tot, astfel incat sa se desfaca exact ca si o carte.
Presaram sare pe ambele parti ale fleicii. Presaram sare si pe muschiulet.
Fleica a ramas pe masa cu soricul in jos si carnea in sus. Turnam marinata pe fleica si frecam bine toata suprafata.
Asezam muschiuletul pe fleica. Daca e putintel mai lung taiati din muschiulet, astfel incat sa se potriveasca cu fleica. Rulam strans dintr-un capat. Legam rulada obtinuta cu ata alimentara sau ata de canepa. O introducem intr-o punga de plastic speciala pentru cuptor pe care o legam bine la capat. Intepam punga in cateva locuri cu o scobitoare.
Dam rulada astfel pregatita la frigider pentru 2 zile.
Scoatem rulada din frigider cu minim 2 ore inainte de a o coace ca sa aiba timp sa ajunga la temperatura camerei.
Dam la cuptor, la 160C pentru 2.5 ore. Puteti verifica cu termometrul de fripturi, acesta trebuie sa arate in jur de 70C.
Desfaceti punga, presarati peste friptura un amestec de piper, boia si turmenic si mai lasati la cuptor in jur de 20-30 minute. Temperatura fripturii a ajuns la 75C.
Scoateti din cuptor, acoperiti cu folie si lasati sa stea 15 minute. Taiati felii si serviti.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 17-08-2025, 22:44:31
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password