User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Medalioane de porc cu sos Bearnaise

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message113
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 16-01-2016, 10:13:45 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 muschiulet de porc
1-2 linguri ulei
sare, piper negru macinat

Sos Bearnaise

2 galbenusuri de ou
75 gr unt clarifiat
2 fire tarhon

Reductie

100 ml vin alb sec
2-3 linguri otet vin alb
1 lingura ceapa tocata
3 fire tarhon
1/4 lingurita piper negru macinat mare (zdrobit)

Mod de preparare

Se scoate muschiuletul din frigider si se curata de toate pielitele albe. Se taie felii de 2 cm grosime (socotiti 2-3 felii de persoana; in poze apar doar 5 felii taiate din jumatate de muschiulet). Se presara cu sare (un pic mai multa decat in mod obisnuit) si se lasa la temp. camerei 1 ora.
Intre timp se pun toate ingredientele de la reductie intr-o craticioara. Se fierbe pana ramane doar o lingura de lichid. Se strecoara reductia printr-o sita fina si se lasa sa se racoreasca.
Se topeste untul clarifiat.
Se pun galbenusurile impreuna cu reductia intr-o craticioara. Se pun pe abur si cu un tel se bat galbenusurile pana se ingroasa si curg de pe tel in fir gros (putin peste 5 minute).
Se stinge focul sub craticioara cu abur si incet incepeti sa adaugati in crema de galbenusuri untul topit (in fir subtire, ca uleiul la maioneza). Adaugati frunzele de tarhon tocat si f. putina sare in sos.
Sosul e gata, dar il pastrati pe abur pana la servire. Daca in momentul servirii s-a ingrosat un pic adaugati 1-2 lingurite apa si amestecati. Cu putina apa puteti sa dati ce consistenta doriti sosului (sa ramana mai gros, cat sa stea pe lingura sau sa fie mai subtire, sa curga). In aceasta reteta l-am lasat fara apa, ca sa-l pot spritza frumos pe carne. Daca insa l-as fi turnat pe legume (fasole verde de exemplu) l-as fi subtiat un pic.
Se incing 1-2 linguri ulei intr-o tigaie larga. Se presara medalioanele de porc cu piper negru macinat. Se prajesc in tigaie cate 2.5-3 minute pe fiecare parte. Daca aveti timp si chef puteti prinde medalioanele cu un cleste si sa le prajiti cateva secunde si pe margini, de jur imprejur.
Se scot medalioanele pe o farfurie si se lasa sa stea 5 minute.
Se servesc medalioanele de porc cu sos Bearnaise.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 17-08-2025, 03:07:09
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password