Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[Reteta]Muschi de vita cu sos de piper verde
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
223
Activ.
[MasterChef.]
Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249
,
Topics: 541
Location:
London
Reputation:
2603.4
Votes
: 1007
Posted: 15-12-2015, 10:01:44
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
3 felii muschi de vita (de 4.5 cm grosime fiecare)
sare, piper verde
Sos de piper verde
1 lingura piper verde in saramura
120 ml demi-glace
1/2 ceapa rosie mai mica
5 gr hribi uscati (cca 5-6 felii)
2 linguri sherry fino (sau cognac; sau vin rosu sec)
1 lingurita sos Worcestershire
1 lingurita faina alba
1 lingurita amidon
1 lingura unt
sare
Mod de preparare
Cu o seara inainte (sau cel mai tarziu in dimineata zilei in care veti prepara carnea) se taie 3 felii de muschi, de 4.5 cm grosime. Se sareaza pe toate partile, folosind o cantitate dubla decat ati folosi in mod normal. Se lasa la frigider pana in momentul prepararii.
Se scoate muschiuletul cu 1 ora inainte de a-l prepara, ca sa revina la temp. camerei.
Hribile uscate se acopera cu apa fierbinte si se lasa minim 1/2 ora.
Se pune demi-glace intr-o carticioara, pe foc si se incalzeste pana se topeste.
Se toaca ceapa marunt. Se scurg hribile de apa, se absorb cu servetele de hartie si se toaca si ele.
Intr-o jumatate lingura de unt se calesc ceapa si hribile, pana ceapa e moale, cca 5 minute.
Se adauga faina, se amesteca pana este absorbita in unt si se prajeste 2 minute, pana devine usor rumena.
Se stinge cu sherry (sau vin, cognac) si apoi se toarna incet demi-glace-ul, amestecand tot timpul, ca sa nu se faca coloase. Se condimenteaza sosul cu sos Worcestershire, sare dupa gust si piper verde macinat. Se fierbe 1 minut, pana se ingroasa un pic.
Se strecoara sosul printr-o sita fina, apasand pe bucatile solide din sita ca sa extrageti tot lichidul.
Sosul strecurat se gusta de sare. Se adauga amidonul dizolvat in 3 linguri din apa de pe hribi, piperul verde murat si se fierbe inca 3 minute. Se trage sosul de pe foc si se dizolva in el restul de unt.
Carnea se sterge bine cu servetele de bucatarie. Se presara cu piper verde macinat si putina sare mare. Se unge fiecare bucata cu putin ulei.
Se pune o tigaie grill la incins timp de 5 minute, pe foc maxim. Se incinge cuptorul la 240C.
Carnea se pune pe grill si se prajeste 3 minute pe prima parte si inca 3 minute pe a doua parte.
Se ia apoi toata tigaia si se muta in cuptorul incins. Se mai tine acolo 3 minute (pentru medium-rare) sau 5 minute (pentru medium).
Se scoate tigaie din cuptor iar carnea se muta pe 3 farfurii incalzite. Se lasa sa stea 5 minute.
Se toarna cate 1/3 din sos (il reincalziti daca s-a racit intre timp) pe fiecare bucata, avand grija sa puneti boabe de piper pe fiecare. Se serveste imediat.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 31-07-2025, 18:53:02
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details