User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Muschiulet de porc cu cartofi noi la cuptor

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message165
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 16-01-2016, 10:16:34 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 kg cartofi noi
1 muschiulet de porc (de cca 500 gr)
1 lingura ierburi provence
1/2 lingurita boia dulce
1 lingurita cu varf mustar
1 catel usturoi
sare, piper
7 linguri ulei

Mod de preparare

Se curata muschiuletul de pielite si grasime (tot ce e alb) si se da cu sare (un pic mai multa decat ati pune in mod normal). Se lasa sa stea 1 ora la temp. camerei.
Se sfarma ierburile provence intr-un mojar si se amesteca cu boia, piper dupa gust, mustar si usturoiul strivit. Se adauga 5 linguri ulei si se omogenizeaza bine.
Se spala cartofii cu un buretel metalic. Cei mai mari se taie in doua, iar ce mici se lasa intregi.
Se toarna cateva linguri din condiment peste cartofi, se presara cu sare si se amesteca sa fie bine acoperiti. Se pun cartofii intr-o tava, pe un singur strat. Se toarna 100 ml apa (pe marginea tavii ca sa nu spalati condimentul) si se acopera cu folie de aluminiu.
Se da tava cu cartofi la cuptor, la 220C, pentru 25 minute.
Cu 10 minute inainte de a expira cele 25 minute (cat stau cartofii la cuptor) se incing intr-o tigaie 2 linguri ulei.
Muschiuletul se unge cu restul de condiment. Se pune in tigaie (aveti grija ca varful subtire al muschiuletului sa il introduceti dedesubt, astfel incat sa obtineti o grosime cat mai uniforma; vezi poza 3 - prim plan). Prajiti muschiuletul cca 2 minute (pana se rumeneste usor) pe o parte, apoi il intoarceti si il rumenti usor si pe cealalata parte. La final in intoarceti pe laterale si il prajiti 30 secunde.
Scoateti tava cu cartofi din cuptor si luati folia de aluminiu. Puneti muschiuletul deasupra si dati tava la cuptor (fara folie de data asta) inca 10 minute.
Dupa cele 10 minute, muschiuletul va fi facut. Verificati cartofii.
- daca sunt facuti scoateti toata tava si o acoperiti cu folie de aluminiu. Lasati sa stea 10 minute.
- daca cartofii nu sunt gata inca, scoateti muschiuletul pe o farfurie si acoperiti-l cu folie de aluminiu; cartofii ii lasati in continuare la cuptor pana sunt facuti.
Taiati muschiuletul felii subtirele si asezati-le in mijlocul unui platou. In jur asezati cartofii copti.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 17-08-2025, 01:32:24
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password