User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Muschiulet de porc in lapte

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message86
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 15-01-2016, 11:00:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

400-500 gr muschiulet de porc (1-2 bucati; eu am avut 2 bucati de 250 gr fiecare)
500 gr catofi fainosi (pentru piure)
500 ml lapte
1 fir rozmarin
1 fir mic cimbru lamaios (sau 1 fir cimbrisor)
2 foi dafin
2 catei mari de usturoi
1 varf cutit nucsoara macinata
1 lingura ulei
1 cubulet unt
sare, piper negru macinat
1 lingurita amidon

Mod de preparare

Intr-o oala incapatoare si mai inalta se incing uleiul si untul. Se rumeneste carnea pe ambele parti.
Se pune printre carne rozmarinul, dafinul, cimbrul si cateii de usturoi.
Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Se adauga laptele. Se condimenteaza cu sare, piper negru si nucsoara. Se amesteca usor.
Se aduce la fierbere si se da focul la mic. Se scoate carnea si apoi cartofii (cu o paleta cu gauri) dupa 20 minute (daca aveti 2 muschiuleti de cate 250 gr fiecare) sau dupa 30-35 minute (daca aveti un singur muschiulet mai mare, de 400-500 gr). Acoperiti carnea cu folie de aluminiu pana la servire.
Striviti cartofii cu ustensila pentru piure si adaugati lapte fierbinte din oala. Folositi cat lapte e nevoie pentru a obtine un piure cremos. Dregeti-l de sare.
Sosul ramas in oala se lasa sa mai scada 10 minute. Se strecoara sosul. Se pune inapoi in oala si se ingroasa pe foc mic cu 1 lingurita amidon dizolvata in 2 linguri de apa rece.
La servire se taie muschiuletul felii, se aseaza langa piureul de cartofi si se toarna sos deasupra.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 13-08-2025, 21:01:59
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password