User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Muschiulet de vita marinat cu lamaie

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message311
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 22-12-2015, 10:03:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 muschiulet vitel (cca 600 gr)
2 linguri ulei
sare, piper negru

Marinata

120 ml supa de pui (sau supa de vita)
50 ml vin alb sec
1 fileu ansoa
1 foaie dafin
1 fir mic rozmarin
1 lamaie
1 lingurita ulei masline (extravirgin)

Mod de preparare

Intr-o tigaie in care incape muschiuletul, incingeti bine uleiul. Prajiti muschiuletul cate 2 minute pe fiecare parte si apoi 30 secunde pe laterale.
Scoateti muschiuletul din tigaie si presarati-l cu sare si piper negru.
Introduceti-l intr-o punga pentru friptura (rezistenta la temperaturi mari, cele care le folositi la cuptor). Asezati-l frumos, sa stea drept. Rulati punga strans. RUlati-l apoi strans in folie de aluminiu si invartiti capetele. Scopul e ca muschiuletul sa fie cat mai strans rulat, sa-si pastreaze forma in timpul prepararii si de asemenea sa fie bine sigilat in punga si folie astfel inca sa nu ajunga apa la el.
* daca aveti aparat de vidat pungile folositi-l, e cazul ideal; nu va trebuie sa-l mai rulati in aluminiu.
Intr-o tava mai adanca, in care intra muschiuletul, incalziti apa la 60C (sau 65C pentru mediu in sange; sau 70C pentru bine facut). Asezati pachetul cu muschiuletul in apa (trebuie sa fie acoperit de apa). Lasati sa se faca la 60C timp de 2 ore. Pentru ca apa ca sa stea la 60C trebuie sa aveti un termometru cu care sa verificati asta si sa fiti cu ochii pe ea. Cand scade temperatura mai porniti focul sub tava. Cel mai simplu ar fi daca cuptorul vostru functioneaza la 60C. Atunci il preincalziti impreuna cu tava cu apa in el. Cand ajunge la 60C puneti muschiuletul in apa si-l lasati timp de 2 ore. Cum cuptorul meu functioneaza la minim 150C, nu am putu aplica aceasta metoda, deci am folosit plita aragazului si am stat 2 ore cu ochii pe termometru si din 20 in 20 de minute am tot intors muschiuletul (fiindca muschiuletul pluteste si voiam sa se faca egal si in partea de sus).
Dupa 2 ore se scoate din apa, se aseaza pe un platou si se da la frigider macar cateva ore (eu l-am lasat peste noapte). Il lasati la frigider pana vreti sa-l serviti.
Marinata se prepara simplu: se pune la fiert supa de pui (daca e gelatinoasa cand e rece, semn ca e concentrata, adaugati si 60 ml apa) cu vinul, foaia de dafin, rozmarinul si fileul de ansoa. Aduceti la fierbe si fierbeti 5 minute. Scoateti rozmarinul, apoi puneti coaja razuita de la jumatate de lamaie si restul de coaja taiata cu aparatul de curatat legumele). Puneti capacul pe oala si lasati sa se infuzeze timp de 10 minute.
Strecurati marinata. Cand s-a racorit, adaugati suc de lamaie dupa gust (eu am pus 2 linguri suc) si uleiul. Amestecati bine si daca e cazul puneti putina sare.
Taiati muschiuletul felii subtiri (cu cutitul sau aparatul electric de feliat). Asezati feliile intr-o farfurie si puneti si cateva felii subtiri de lamaie printre ele (ca decor). Presarati cu piper ngru macinat si sare mare (fleur de sel daca aveti). Turnati marinata peste ele. Pastrati la frigider pana in momentul servirii.
Serviti rece.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
L.a.D l Catalin

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 26-12-2023 11:29)
Joined: 03 Jan 2014
Posts: 11601, Topics: 941
Location: Iasi

Reputation: 242.6
Votes: 1962

          catalin457 
Post Posted: 23-12-2015, 01:45:36 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Arata super bine si cred ca este super buna.
O idee buna pentru masa de Craciun zic eu -




FALLOUT 4 STEAM KEY

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 23-12-2015, 12:08:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Daca nu vrei porc la masa de Craciun,e o alegere buna si muschiuletul asta.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 03-08-2025, 10:45:02
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password