User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Pastrav la tigaie

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message134
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 13-01-2016, 12:24:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

2 pastravi (nu foarte mari)
1 lamaie
40 gr unt
1 lingura ulei
1/4 legatura patrunjel
2 linguri faina
1 lingurita boia dulce
sare, piper negru, fulgi chili

Mod de preparare

Se curata pastravii de intestine, apoi se taie capul si coada si daca doriti aripioarele. Se sterg bine cu servetele de hartie.
Se amesteca faina cu boia pe o farfurie larga.
Se stropesc pastravii cu suc de lamaie peste tot, inclusiv in interior. Se presara apoi cu sare, piper negru si chili daca doriti, inclusiv in interior. Se tavalesc prin faina, sa fie bine acoperiti, apoi se scutura excesul de faina.
Intr-o tigaie larga (care sa cuprinda pestii) se incinge uleiul si jumatate de unt (folositi aici unt clarifiat daca intentionati sa prajiti pastravii in mai multe ture sau daca tigaia e de font si se incinge foarte tare). Se pun pastravii in tigaie si se da focul la mic.
Se prajesc pastravii cate 5 minute/parte.
Se scot pestii pe o farfurie incalzita (obligatoriu, o tineti in cuptorul dat la mic pana aveti nevoie de ea). Presarati-i cu patrunjel tocat.
Se scurge mare parte din grasimea ramasa in tigaie, sa va ramana cam o lingura ochiometric. Adaugati restul de unt si scuturati tigaia cu miscari fata-spate pana e topit. Adaugati 3 linguri suc de lamaie si mai lasati cam 15 secunde.
Turnati sosul de unt cu lamaie peste pastravi, pe toata suprafata.
Se servesc imediat, cat sunt calzi. I-am garnisit cu cartofi noi la tigaie, pe care insa i-am condimentat de data asta cu sare, piper si nori (foi de alge) maruntite. Merg bine si cu cartofi natur sau broccoli facut la abur.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 07-08-2025, 18:34:25
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x