Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[Reteta]Porc Mu Shu
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
143
Activ.
[MasterChef.]
Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249
,
Topics: 541
Location:
London
Reputation:
2603.4
Votes
: 1007
Posted: 16-01-2016, 10:24:09
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
1 muschiulet de porc (300-400gr)
3 catei usturoi
1 lingurita ghimbir razuit fin (sau 1/4 lingurita ghimbir pudra)
6 fire ceapa verde
350 gr varza noua (sau varza Napa)
250 gr ciuperci (preferabil un mix de shiitake si urechi-de-lemn)
4 linguri muguri de bambus
2 oua
4 linguri ulei
1 lingurita ulei de susan
sare
Marinata
2 linguri sos de soia
1 lingura otet de orez
2 lingurite amidon
Sos
1 lingura sos de stridii (oyser sauce)
1 lingura sos de soia
2 linguri vin rosu sec (sau vin de orez)
50 ml apa
Mod de preparare
Incepem prin a pregati ingredientele: muschiuletul se taie felii subtiri si apoi fiecare felie in fasiute subtiri (vezi poza 2). Ceapa verde se taie rondele pe diagonala, pastrand separat partea verde de cea alba. Mugurii de bambus se clatesc bine sub jet de apa rece, apoi se taie betisoare (daca nu sunt gata taiate). Varza se taie fideluta fina. Ciupercile se taie betisoare subtiri (puteti folosi o razatoare). Bateti ouale cu 1 lingura de apa. Amestecati intr-o cescuta ingredinetele pentru sos si in alta cele pentru marinata.
* daca gasitit ciuperci shiitake sau ciuperci urechi-de-lemn folositi-le! daca sunt uscate, inmuiati-le in apa fierbinte si apoi taiati-le fasiute; daca nu gasiti aceste ciuperci, le puteti inlocui cu champignon sau pleurotus cu am facut si eu
** e bine sa folositi varza noua pentru ca este mult mai frageda; daca nu gasiti, varza Napa este o alternativa buna
Turnati amestecul de marinata peste fasiile de carne si amestecati bine. Lasati sa stea 30 minute.
Intr-un wok incingeti foarte bine 2 linguri de ulei. Adaugati partea alba de la cepe, ghimbirul si usturoiul strivit. Amestecati rapid si cand incepe sa miroasa adaugati carnea. Prajiti carnea amestecand tot timpul, pana aceasta isi schimba culoarea, cca 3-4 minute. Gustati si vedeti daca este facuta. Daca da, scoateti-o din wok. Daca nu, mai lasati-o 1-2 minute. Scoateti carnea din wok.
Incingeti in wok restul de 2 linguri de ulei. Adaugati varza. Prajiti amestecand mereu 30 secunde. Adaugati ciupercile si mugurii de bambus si mai caliti 30 secunde.
* legumele se calesc asa scurt fiindca trebuie sa ramana crocante
Trageti legumele in sus, pe peretii wok-ului, lasand mijlocul liber. Turnati acolo ouale batute si amestecati rapid in ele pentru a face jumari de oua. Cand acestea sunt prajite, trageti legumele peste si amestecati-le impreuna. Adaugati sosul si amestecati. Stingeti focul.
Verificati mancarea de sare si adaugati dupa gust. Adaugati uleiul de susan si partea verde a cepelor. Amestecati totul usor.
Serviti rulat in clatite mandarine sau in foi de tortilla. Daca doriti mancarea mai dulceaga, puteti turna deasupra fiecarui rulou un pic de sos hoisin.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 17-08-2025, 22:44:43
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details