User
Pass
2FA
 
 

[Reteta] Prãjiturã cu cremã de portocale

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message131
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 05-01-2016, 17:46:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)






Ingrediente blat:


    - ºase ouã

    - 75 g fãinã

    - 75 g amidon

    - 150 g zahãr

    - esenþã de vanilie

    - un vârf de cuþit de sare


Ingrediente cremã:


    - 500 ml lapte

    - 60 g amidon

    - ºase gãlbenuºuri de ouã

    - 150 g zahãr

    - coaja de la o portocalã

    - vanilie



Ingrediente sirop:


    - 150 ml suc de portocale

    - 100 g zahãr

    - 50 ml apã



Ingrediente glazurã:


    - 300 g ciocolatã

    - nucã de cocos





Mod de preparare blat:

Se încãlzeºte cuptorul la 180 grade. Ouãle, zahãrul ºi sarea se pun într-un vas ºi se amestecã cu ajutorul unui mixer, timp de 15 minute. Peste compoziþie se pune printr-o sitã fãina ºi amidonul, incorporându-se uºor în compoziþia de ouã, amestecând de jos în sus. Apoi, se adaugã esenþa de vanilie. Se unge forma cu unt, dupã care punem compoziþia în ea, ºi se bagã la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Mod de preparare cremã:

Se pun la fiert 300 ml lapte într-o cratiþã împreunã cu vanilia ºi cu coaja de portocalã.

Separat, într-un alt vas se amestecã gãlbenuºurile cu zahãrul , ºi se bat bine pânã devin cremoase. Treptat, se adaugã amidonul, apoi laptele rãmas de la blat ºi se amestecã continuu pânã când se obþine o compoziþie omogenã, fãrã cocoloaºe, apoi se pune laptele aromatizat ºi se lasã sã fiarbã la foc mic, pânã când se îngroaºã. Când este gata, se dã jos de pe foc ºi se pune compoziþia într-un recipient larg, se acoperã vasul cu o folie, astfel încât sã nu se formeze o crustã la suprafaþã.

Mod de preparare sirop:

Se topeºte zahãrul împreunã cu apa, la foc potrivit, ºi se adaugã sucul de portocalã. Se lasã pe foc circa 7 minute dupã care se lasã sã se rãceascã.

Blatul în formã de stea se taie în douã sau trei straturi, se însiropeazã bine cu siropul de portocalã ºi se întine crema. Se lasã la frigider aproape o orã.

Între timp, se pregãteºte glazura de ciocolatã. Se pune într-un bain-marie bucãþile de ciocolatã, ºi se lasã sã se topeascã. Dupã ce s-a topit se pune peste prãjitura. Se lasã la rãcit ºi se orneazã prãjitura cu fulgi de nucã de cocos.

Poftã bunã!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 04-08-2025, 22:28:40
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password