User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Prajitura razuita cu gem

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message132
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 14-01-2016, 10:59:52 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

200 gr unt gras 80% (la temp. camerei)
80 gr zahar pudra (poate fi cumparat sau macinat in casa; poate fi vanilat)
2 galbenusuri de ou
240 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
200 gr gem sau dulceata (de visine am folosit)

Mod de preparare

Se freaca cu mixerul untul cu zaharul timp de 2 minute. In functie de gemul folosit, zaharul poate fi vanilat sau puteti adauga putina coaja rasa de lamaie/portocala.
Se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza inca 30 secunde.
Se adauga faina si praful de copt (cernute impreuna). Se amesteca cu o lingura pana aluatul e omogen.
Se imparte aluatul in doua bucati egale, se pune in folie sau punga si se dau la frigider (macar 4 ore sau peste noapte).
Puteti folosi o tava rotunda de 20 cm de diametru sau patrata cu latura de 18 cm (tava poate fi cu pereti detasabili). Se rade jumatate de aluat pe fundul tavii, distribuindu-l egal.
Se intinde gemul peste aluat, avand grija sa lasati macar 1 cm liber pe margine. Gemul il lasati sa curga de pe lingura peste aluat si apoi doar il nivelati cu dosul lingurii.
Radeti deasupra a doua bucata de aluat, avand iar grija sa-l distribuiti egal.
Coaceti prajitura la 170C timp de 35 minute (pana e un pic rumena pe margini).
Se lasa la racit complet, apoi se poate taia. Se taie mult mai bine daca sta cateva ore, aluatul si gemul are timp sa se inchege si nu se va mai sfarma.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 10-08-2025, 09:16:52
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password