User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Pui aromat sub caramida

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message133
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 07-01-2016, 10:32:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 pui (al meu are 1.250 gr)
3 catei de usturoi
2 linguri ulei

Marinata

1 lingura seminte chimion (cumin)
1 lingura coriandru boabe
1 baton scortisoara (de cca 3 cm)
1 lingurita boia dulce
1 lingurita chili pudra
1 lingurita sare
1/4 lingurita turmenic
60 ml ulei (de masline cu gust neutru sau floarea soarelui)
sucul de la 1 1/2 lamai (cca 80 ml)

Mod de preparare

Intr-o tigaie, fara adaos de grasime se prajesc chimionul, coriandrul si scortisoara pana incep sa miroasa. Se pun in masina de cafea impreuna cu chili, boia, turmenic si sare si se macina fina.
Se adauga peste condimentele macinate uleiul si sucul de lamaie si se mixeaza bine.
Puiul se aplatizeaza folosind metoda din acest filmulet. Practic prima data taiati sira spinarii, apoi il intoarceti si scoateti osul pieptului. La final taiati pielea in exces de pe margini. Filmuletul arata foarte clar acesti pasi.
Turnati marinata peste pui, masati-l bine peste tot, acoperiti-l cu folie de plastic si dati-l la frigider peste noaspte.
A doua zi scoateti-l din frigider cu 1 ora inainte de a-l prepara, sa aiba timp sa revina la temp. camerei.
Preincalziti cuptorul la 200C. Inveliti doua caramizi in folie de aluminiu si introduceti-le la cuptor sa se incinga.
Pe ochiul mare al plitei, incalziti usor uleiul intr-o tigaie mare (care sa cuprinda puiul si sa mearga la cuptor). Adaugati cateii de usturoi necuratati de coaja, doar striviti cu lama cutitului. Lasati la foc mic sa se prajeasca pana devin rumeni. Scoateti-i din tigaie, avem nevoie doar de uleiul aromat.
Dati focul sub tigaie la mare si incingeti bine uleiul, dar aveti grija sa nu se arda. Puneti puiul in tigaie (cu pielea in jos) si repede (ca sa nu se stranga pielea) asezati caramizile deasupra si apasati-le tare.
Dati focul la mic sub tigaie si lasati puiul sa se prajeasca timp de 15 minute. Rotiti din cand in cand tigaia ca sa se rumeneasca uniform.
Mutati apoi tigaia (asa cum e, cu tot cu caramizile deasupra puiului) in cuptor. Lasati sa se mai coaca timp de 25 minute.
Luati caramizile de pe pui si verificati sa fie facuta carnea (il intepati la baza pulpei si sucul trebuie sa iasa clar). Daca nu e facuta, intoarceti puiul cu pielea in sus si mai lasati pana e ok (la puiul meu mic nu a fost nevoie de acest pas).
Serviti puiul in tigaia in care l-ati facut, cu pielea in sus, presarat cu patrunjel verde si cu felii de lamaie alaturi.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 04-08-2025, 08:29:52
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x