User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Pui in sos cu piper negru

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message189
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 07-01-2016, 10:44:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

700 gr piept de pui
1 lingurita cu varf pasta de ghimbir si usturoi
1/2 pastaie cardamom verde
2 foi dafin
3 cuisoare
1 bucata scortisoara de cca 3 cm
1 lingura cu varf pasta de ceapa
100 gr alune caju facute unt dupa tehnica de aici
150 gr lapte de cocos
1 lingurita rasa coriandru macinat
1 lingurita rasa sare
3 prize chimion macinat (cumin)
1 lingura rasa piper negru boabe
3 linguri smantana dulce pentru gatit (optional)
4 linguri ulei

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui cuburi mai maricele. Se amesteca cu pasta de ghimbir si usturoi si se lasa deoparte pana pregatiti restul ingredientelor.
Se mixeaza in robot pasta de ceapa cu untul de caju, laptele de cocos si 1/2 cana apa.
Piperul negru se mixeaza scurt in masina de cafea sau se striveste intr-un mojar cu pistil. Piperul trebuie macinat mare.
Se incinge intr-o tigaie uleiul. Se adauga bobitele din pastaia de cardamom, dafinul, cuisoarele si scortisoara. Se prajesc pana foile de dafin se rumenesc un pic.
Se adauga puiul marinat in pasta de ghimbir-usturoi si se amesteca bine. Se prajeste pana carnea isi schimba culoarea.
Se adauga peste pui pasta de ceapa-caju-cocos si se amesteca bine.
Se condimenteaza cu coriandru, cumin si sare. Se adauga piperul negru. Se amesteca totul si se mai adauga o cana de apa.
Se fierbe cu capac, la foc mic, pentru 1 ora.
Se stinge focul si se adauga smantana.
Se serveste cu orez.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 03-08-2025, 16:36:33
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password