User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Pulpa de miel cu cartofi si morcovi noi

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message172
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 30-12-2015, 10:43:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 pulpa mica de miel (cca 750 gr cu o; sau 500 gr fata os)
4-5 cartofi noi (cca 500 gr)
3 morcovi noi (cca 150 gr)
30 ml suc de lamaie
30 ml ulei de masline extravirgin + 1 lingura ulei masline
100 ml apa
2 fire rozmarin
1 fir cimbru
2 catei de usturoi
1 lingurita oregano
sare, piper negru

Mod de preparare

Tocati 1 lingurita frunze de rozmarin si 1/2 lingurita frunze de cimbru. Puneti-le intr-un mojar impreuna cu usturoiul felii si putina sare mare. Striviti totul bine pana usturoiul devine pasta. Adaugati 1 lingura de ulei si continuati sa pisati.
Faceti incizii in pulpa de miel, cu un varful unui cutit. Presarati sare si piper negru si masati carnea pe toate partile. Adaugati marinata de mai sus si masati bine carnea, avand grija sa introduceti marinata in incizii. Presarati putin oregano deasupra. Lasati pulpa sa stea 1 ora ca sa revina la temperatura camerei.
Curatati cartofii cu un burete metalic si apoi ii taiati bucati mari (in 2-4 bucati). Curatati morcovii si ii taiati in doua pe lungime. Condimentati legumele cu sare, piper si 1 lingurita de oregano.
Asezati cam 1/3 din legume pe fundul unei cratite (am folosit tuciul de fonta) sau unei tavi adanci. Asezati in mijloc pulpa. Distribuiti restul legumelor in jurul carnii.
Turnati sucul de lamaie, cei 30 ml ulei si apa pe marginea cratitei. Ce v-a ramas din rozmarin si cimbru distribuiti printre legume.
Puneti un capac care etanseaza bine sau o folie pe oala. Dati oala la cuptor la 150C timp de 2 ore. Dupa acest timp carnea trebuie sa fie bine facuta (introduceti o furculita in ea) si in oala s-a adunat mult sos.
Luati capacul, cresteti temperatura la 220C si lasati inca jumatate de ora la cuptor (cat carnea sa se rumeneasca si sosul sa scada un pic).



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 04-08-2025, 02:13:44
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password