Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[Reteta]Pulpa de miel cu cartofi si morcovi noi
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
172
Activ.
[MasterChef.]
Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249
,
Topics: 541
Location:
London
Reputation:
2603.4
Votes
: 1007
Posted: 30-12-2015, 10:43:43
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
1 pulpa mica de miel (cca 750 gr cu o; sau 500 gr fata os)
4-5 cartofi noi (cca 500 gr)
3 morcovi noi (cca 150 gr)
30 ml suc de lamaie
30 ml ulei de masline extravirgin + 1 lingura ulei masline
100 ml apa
2 fire rozmarin
1 fir cimbru
2 catei de usturoi
1 lingurita oregano
sare, piper negru
Mod de preparare
Tocati 1 lingurita frunze de rozmarin si 1/2 lingurita frunze de cimbru. Puneti-le intr-un mojar impreuna cu usturoiul felii si putina sare mare. Striviti totul bine pana usturoiul devine pasta. Adaugati 1 lingura de ulei si continuati sa pisati.
Faceti incizii in pulpa de miel, cu un varful unui cutit. Presarati sare si piper negru si masati carnea pe toate partile. Adaugati marinata de mai sus si masati bine carnea, avand grija sa introduceti marinata in incizii. Presarati putin oregano deasupra. Lasati pulpa sa stea 1 ora ca sa revina la temperatura camerei.
Curatati cartofii cu un burete metalic si apoi ii taiati bucati mari (in 2-4 bucati). Curatati morcovii si ii taiati in doua pe lungime. Condimentati legumele cu sare, piper si 1 lingurita de oregano.
Asezati cam 1/3 din legume pe fundul unei cratite (am folosit tuciul de fonta) sau unei tavi adanci. Asezati in mijloc pulpa. Distribuiti restul legumelor in jurul carnii.
Turnati sucul de lamaie, cei 30 ml ulei si apa pe marginea cratitei. Ce v-a ramas din rozmarin si cimbru distribuiti printre legume.
Puneti un capac care etanseaza bine sau o folie pe oala. Dati oala la cuptor la 150C timp de 2 ore. Dupa acest timp carnea trebuie sa fie bine facuta (introduceti o furculita in ea) si in oala s-a adunat mult sos.
Luati capacul, cresteti temperatura la 220C si lasati inca jumatate de ora la cuptor (cat carnea sa se rumeneasca si sosul sa scada un pic).
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 04-08-2025, 02:13:44
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details