User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Risotto cu legume verzi

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message314
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 10-11-2015, 10:27:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

200 gr orez pentru risotto (arborio)
1 l supa de pui
100 gr mazare
50 gr fasole verde
50 gr sparanghel (4 tulpini subtirele)
1 tulpina telina
1 ceapa medie
1 lingura generoasa de unt
30 gr parmezan
sare, piper negru

Mod de preparare

Tineti supa pe foc mic pentru a o avea la indemana fierbinte.
Intr-o tigaie larga se topeste la foc mic untul. Se adauga ceapa tocata marunt. Se caleste ceapa pana se inmoaie bine (cca 5 minute).
Se adauga orezul si se lasa 3 minute la prajit la foc mai mare, amestecand din cand in cand. Se adauga si tulpina de telina taiata felii si se mai lasa la prajit inca 2 minute.
Turnati doua polonice de supa fierbinte si dati focul la mediu spre mic, doar cat sa bolboroseasca usor orezul.
Continuati sa puneti supa, doar cate un polonic o data. Urmatorul polonic il puneti doar cand anteriorul polonic de supa a fost absorbit de orez. Amestecati constant in orez, asta e o conditie sa devina cremos!
Dupa ce ati pus 5 polonice de supa (cam dupa 5 minute de fiert) adaugati si restul legumelor (mazarea, fasolea verde si sparanghelul taiate segmente egale). Continuati sa puneti supa, cate un polonic si sa amestecati incet dar constant.
Operatia va dura cam 20-25 minute, pana terminati toata supa. La sfarsit orezul va fi fiert al dente si cremos. Verificati risotto de sare.
Adaugati parmezanul razuit si amestecati pana se topeste.
Serviti imediat stropit cu putin ulei de masline si presarat cu extra parmezan si obligatoriu cu piper proaspat macinat. Risotto e bun doar cand e proaspat preparat (nu e bun rece sau reincalzit, isi pierde cremozitatea).



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 02-08-2025, 14:52:37
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password