User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Rulada cu afine

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message97
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 14-01-2016, 10:52:39 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

Blat
5 oua
100 gr zahar
1 lingura lapte caldut
50 ml ulei
80 gr faina alba
10 gr amidon
1/2 lingurita praf de copt
1 priza sare
1/4 pastaie de vanilie (sau coaja de la 1/2 lamaie)

Umplutura

300 gr mascarpone
3 linguri cu varf dulceata de afine (sau mure)
4 linguri smantana pentru frisca
zahar pudra (optional)

Mod de preparare

Se cerne faina, cu amidonul, praful de cop si sarea.
Ouale se separa. Galbenusurile si jumate de zahar se freaca cu mixerul pana obtineti o crema galben pal (cca 4 minute).
Se adauga uleiul in fir subtire in timp ce continuati sa mixati. Adaugati apoi laptele si miezul de vanilei si mixati inca 30 secunde.
In alt bol bateti albusurile spuma moale. Incepeti sa adaugati restul de zahar treptat, pe marginea vasului, in timp de continuati sa mixati. Bateti bine pana obtineti o spuma tare, care sta pe tel.
Adaugati jumatate din mixul de faina in crema de galbenusuri, amestecand usor cu telul. Adaugati apoi 1/3 din spuma de albusuri, amestecand usor cu telul, cu miscari de jos in sus. Adaugati restul de faina. Adaugati 1/2 din spuma de albusuri ramasa si apoi restul. Tot timpul amestecati usor sa nu se lase albusurile.
Puneti hartie de copt in tava cuptoruli (33 x 37 cm). Inmuiati un servetel in ulei si ungeti hartia.
Turnati aluatul in tava si nivelati-l usor cu dosul unei linguri. Aveti grija sa aiba o grosime cat mai egala, mai ales spre margini.
Coaceti foaia la 180C timp de 10 minute.
Scoatati tava din cuptor si treceti cu cutitul pe marginea aluatului in caz ca s-a lipit de margini. Daca marginile sunt uscate e in regula, le puteti decupa acum sau vor fi taiate dupa rulare.
Trageti foaia cu tot cu hartie de copt afara din tava. Rulati foaia calduta (pe latura lunga) ajutandu-va de hartia de dedesubt. Lasati foaia rulata (in hartie de copt sau un prosop umed) pana se raceste complet (cca 15 minute).
In acest timp amestecati mascarpone cu dulceata de afine. In functie de cat de moale e dulceata voastra, adaugati doar atata smantana cat sa devina tartinabil amestecul, sa nu fie prea teapan. Gustati si adaugati zahar pudra daca e cazul (in functie de cat e de dulce dulceata folosita).
Desfaceti foaia usor si ungeti-o pe toata suprafata cu crema de mascarpone si afine. Rulati la loc. Invartiti rulada in hartie de copt ca sa fiti siguri ca sta rulata. Dati la frigider macar 30 minute, apoi se poate felia.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-08-2025, 12:57:59
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password