User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Rulada de curcan cu prune uscate si bacon

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message268
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 08-12-2015, 11:39:15 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1/2 piept de curcan (1 lob)
felii subtiri de bacon (jambon, speck; in jur de 300gr)
sare

Umplutura

200 gr carne tocata (de vitel am folosit eu)
100 gr prune uscate
50 gr bacon afumat
1 ceapa mica
2 catei usturoi
1 varf cutit cuisoare macinate
1/2 lingurita cimbru uscat
50 ml vin rosu sec
1 lingura ulei
sare, piper

Mod de preparare

Pentru umplutura incepem sa calim ceapa tocata marunt in uleiul incins pana devine transparenta. Se adauga baconul taiat marunt, usturoiul strivit, cuisoarele si cimbrul. Se calesc pana baconul e rumen. Se adauga prunele taiate fasii si vinul si se fierbe pana vinul se evapora de tot.
Se lasa amestecul de mai sus sa se racoreasca 5 minute apoi se toarna peste carnea tocata. Se adauga sare si piper si se amesteca bine.
Se taie pieptul de curcan in 5 felii. Se pune pe fiecare felie o punga si se bat cu ciocanul de snitele pana sunt subtiri. Punga impiedica carnea sa se rupa si sa stropeasca. Daca unele felii sunt mari le taiati in doua. Mie mi-au iesit 8 bucati. Presarati feliile de carne cu putina sare.
Asezati pe fiecare felie de carne cate 1 lingura buna de umplutura (aveti grija sa ajunga prune pe toata lungimea) si rulati strans.
Asezati cate 2-3 felii de bacon (in functie de cat de late sunt feliile de curcan) una langa alta (sa se suprapuna putin) si asezati rulada de curcan la un capat. Rulati in bacon.
Asezati ruladele intr-o tava, la distanta unele de altele si coaceti-le in cuptor, la 200C timp de 20 minute, apoi mutati cuptorul pe grill si rumeniti-le 2-3 minute.
Sunt bune calde (ultima poza de jos) sau reci (poza principala). Daca le serviti ca aperitiv, dati-le la frigider pana aveti nevoie de ele. Cand doriti sa le serviti, le scoateti si le feliati.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 03-08-2025, 12:30:54
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password