User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Salata de calamari

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message180
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 22-12-2015, 10:05:27 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

400 gr calamari mici
1/2 ceapa rosie
1/4 legatura patrunjel (sau coriandru verde)
3 frunze mari de menta
1/2 lamaie
sare

Dressing

2 limes (lamai verzi)
1 1/2 linguri zahar brun
1 1/2 lingura sos de peste (fish sauce)
1 lingurita otet de orez
1/2 lingurita ulei de susan
1 fruza kaffir lime (sau coaja razuita de la 1/2 lime)
2 catei usturoi
1 ardei iute mic, rosu (poate fi uscat)

Mod de preparare

Curatam calamarii dupa instructiunile de aici. Se taie corpul (tubul) inele, iar tentaculele se lasa intregi.
* eu am lasat pielea pe tentaculele pentru ca acea culoare purpurie se potriveste foarte bine cu verdeturile, facand salata mai aspectuoasa.
Se pune o oala mica cu apa, sare si sucul de la 1/2 lamaie la fiert. Cand clocoteste se pun calamarii in apa si se lasa sa se opareasca timp de 15 secunde (doar cat carnea devine opaca). Se scot rapid cu o paleta cu gauri intr-un bol.
* daca folositi calamari mari, care au peretele tubului mai gros, cresteti timpul de fierbere la 30-45 secunde
Pregatim dressingul: intr-un mojar se strivesc cateii de usturoi cu ardeiul iute (daca e uscat il rehidratati in apa fierbinte timp de 10 minute) pana devin pasta.
Se stoarce sucul lamailor verzi. Se adauga zaharul si se amesteca pana e dizolvat complet. Se adauga pasta de usturoi+ardei iute, otetul, uleiul de susan, sosul de peste si frunza de lime sfaramata (sau coaja de lime razuita). Se amesteca bine si se gusta.
Se toaca ceapa foarte marunt si se pune peste calamari. Se toarna dressingul si se amesteca bine. Se gusta de sare si se adauga daca trebuie (sosul de peste este sarat!).
Se adauga verdeturile tocate fin. Se lasa sa stea intre 1/2 si 1 ora ca sa se imbine aromele, apoi se poate servi. Se aseaza ca o movilita pe platou, avand grija ca tentaculele sa le asezati deasupra, fiindca arata foarte bine.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 03-08-2025, 05:28:50
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password