User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Salata lyoneza

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message124
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 12-01-2016, 11:14:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

120 gr salata frisee (sau/si rucola, salata verde)
crutoane de paine (optional)

Vinegreta calda

65 gr bacon (sau costita afumata)
1 lingura ceapa tocata marunt
1 lingura otet balsamic (sau otet de vin rosu + 1/2 lingurita miere)
1 lingurita mustar
1 lingura ulei de masline
sare, piper negru

Oua posate

2 oua
1 lingurita otet
sare

Mod de preparare

Se pune pe foc o oala cu apa, sare si otet pentru ouale posate. Se lasa sa ajunga la fierbere.
In acest timp, se imparte salata pe doua farfurii (am folosit un mix de salata verde si rosie, frisee si rucola) . Daca doriti, presarati crutoane peste ea.
Baconul se taie cubulete si se pune la prajit intr-o tigaie fara grasime. Prajiti pana devine crocant si si-a lasat grasimea in tigaie. Scoateti baconul cu o paleta din tigaie si presarati-l peste salate.
In grasimea ramasa in tigaie (ar trebui sa aveti cca 2 linguri grasime, dar daca e mai putin completati cu ulei de masline) se adauga ceapa si se caleste un pic, doar pana devine translucida.
Se adauga otetul balsamic si mustarul si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa pe foc cca 15 secunde. Se ia tigaia de pe foc, se mai adauga 1 lingura de ulei de masline. Se amesteca bine. Se toarna vinegreta fierbinte peste salata.
Apa din oala ar trebui sa fiarba pana acum. Trageti oala de pe foc. Se sparge un ou intr-o cescuta de cafea; se da usor drumul oului in apa, introducand usor cescuta in apa; cu o lingura se aduna albusul in jurul galbenusului si apoi se misca usor oul prin apa. Se lasa sa fiarba cca 3 minute. Se scoate cu o paleta cu gauri si se aseaza in mijlocul salatei. Se repeta cu urmatorul ou, avand grija sa reinfierbantati apa inainte.
Se presara salata cu sare de mare si piper proaspat macinat.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 07-08-2025, 18:35:52
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password