User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Supa de vita cu fidea

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message177
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 11-01-2016, 12:18:50 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 kg rasol de vita cu os (sau coada de vita)
4 morcovi
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1/3 radacina mai mica de telina
1 ceapa
1 lingura piper negru boabe
2 cuisoare
100 gr fidea
sare

Mod de preparare

Se spala carnea si se aseaza intr-o tava. Se da la cuptor, la 250C pentru cca 45 minute.
* daca coaceti carnea inainte, supa va avea un gust si o culoare mai intensa.
Se pune carnea coapta intr-o oala si se acopera cu 14 cani de apa rece.
Se aduce la fierbere, apoi se da focul la mic. E important sa fiarba usor, doar cat sa bolboroseasca usor. Se fierbe asa timp de 2 ore.
* daca e cazul, supa se spumeaza in prima ora; fiindca carnea a fost coapta inainte nu va face atat de multa spuma ca si in cazul in care ati pune carnea cruda direct la fiert.; sa nu va surprinda lipsa spumei
Se adauga zarzavaturile curatate si taiate bucati mari. Ceapa se pune intreaga, cu cuisoarele infipte in ea. Se adauga piperul boabe si 2 lingurite de sare.
Se mai fierbe supa inca 1 ora, tot la foc mic.
Se strecoara supa prin tifon. Daca doriti se pun la loc in supa o parte din zarzavaturi (eu am pus morcovii si cateva bucati de telina; restul zarzavaturilor le mananc separat, imediat ce am terminat supa, asta e partea mea si nu o impart cu nimeni vesel ). Se drege de sare.
* carnea se tine si ea in supa, dezosata daca doriti; carnea se poate servi in supa, sau separat, ca felul doi, insa in ambele cazuri o pastrez in supa ca sa nu se usuce.
Se fierbe fideaua in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se adauga in supa in momentul servirii.
* eu fierb fidea doar cat servesc la o masa; nu tin fideaua in supa ca sa nu se inmoaie si sa nu strice limpezimea supei
La servire supa se presara cu piper negru macinat.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 05-08-2025, 13:32:44
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password