User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Taietei cu vita si broccoli

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message119
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 09-01-2016, 12:29:06 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 steak bavette (cca 200 gr)
200 gr buchetele broccoli
150 gr taieteti chinezesti cu ou
1 lingurita rasa amidon
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
3 linguri ulei

Sos

8 linguri sos de soia slab sarat (Kikkoman)
8 linguri mirin
2 linguri rase de zahar
2 catei usturoi striviti
1 lingura ghimbir razuit
2 linguri suc de lime (sau lamaie)

Mod de preparare

Se pun intr-o craticioara ingredientele pentru sos si se fierb pana se reduc la jumatate (cca 10 minute). Se strecoara sosul, presand bine resturile din sita ca sa extrageti tot sucul. Dupa ce se racoreste sosul trebuie sa aiba consistenta unui sirop.
Carnea se taie fasii perpendiculare pe fibra, de 1/2 cm.
Se presara carnea cu bicarbonat, se amesteca bine si se lasa sa stea 15 minute. Se spala bine sub jet de apa, se scurge si apoi se absorb bucatile de carne cu servetele de bucatarie.
Se maseaza cu 1 lingurita sos de soia si 1 lingurita de amidon si se lasa sa stea inca 15 minute
Broccoli se desface in buchetele mari care se taie apoi felii. Feliile se vor aseza mai bine in tigaie si se vor sota mai usor.
Se prepara taieteii conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg.
Se incinge tare un wok sau o tigaie larga de fonta. Cand e fierbinte se adauga 2 linguri de ulei. Se soteaza carnea scurt, amestecand de cateva ori, doar pana-si schimba culoarea. Se scoate imediat din tigaie.
Se adauga inca 1 lingura de ulei si se soteaza broccoli, amestecand din cand in cand (cca 5 minute; il verificati si daca il doriti mai facut il sotati in continuare). Se scoate broccoli pe o farfurie si se presara cu putina sare.
Se adauga carnea la loc in tigaie impreuna cu jumatate din sosul redus. Se fierb impreuna cam 1 minut, pana carnea se acopera de sos si arata caramelizata (inchisa la culoare si lucioasa).
Se trage tigaia de pe foc, se adauga restul de sos si taieteii. Se amesteca bine, pana taieteii absorb sosul. Se adauga broccoli. Se drege de sare.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 05-08-2025, 16:23:55
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password