User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Tocanita de vita si vinete

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message125
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 09-01-2016, 12:35:42 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 kg vinete (2 vinete medii)
500 gr carne de vita (antricot)
500 gr cartofi (2 cartofi mari)
350 gr ceapa (2 cepe mari)
1 morcov
1 lingura pasta de rosii
1 lingura pasta de ardei dulce
5 boabe ienibahar
1 lingurita oregano
1/2 lingurita boia dulce
1/4 lingurita coriandru macinat
sare, piper negru
ulei

Mod de preparare

Cu aparatul de curatat legumele taiati pe lumgime fasii din coaja vinetelor. Se taie apoi vinetele cuburi de 1.5 cm. Se presara cu sare si se pun la scurs pe servetele.
Ceapa se toaca cuburi, dar nu va chinuiti sa fie foarte marunte. Carnea se curata de tendoane si toate pielitele albe si se taie bucati potrivite de cam 2 cm.
Intr-o tigaie cat mai larga (30 cm) se soteaza cuburile de vinete in transe (2 transe; folositi 3-4 linguri de ulei/transa). Se amesteca din cand in cand ca sa se rumeneasca pe toate partile. Dupa cam 5 minute, ar trebui sa fie gata. Se scot intr-un bol. Gustati-le de sare si adaugati daca mai trebuie.
Se adauga inca putin ulei in tigaie se se caleste ceapa timp de aprox. 5 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie bine de tot. Se adauga carnea si se continua calirea pana carnea isi schimba culoarea peste tot.
Se adauga cele doua paste si se amesteca bine inca 1 minut. Se adauga condimentele (sare, piper, coriandru, oregano, ienibahar, boia) si se amesteca.
Daca tigaia voastra nu este inalta si credeti ca nu poate cuprinde toata tocanita, acum e momentul sa mutati continutul ei intr-o oala incapatoare.
Se adauga 1.2 l apa si se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mediu spre mic timp de 1 ora si 15 minute.
* verificati sa fie fiarta carnea dupa acest timp, daca nu e o mai lasati la fiert pana e destul de moale si se desface fasiute; in acest caz tineti apa fierbinte la indemana si mai adaugati daca e cazul
Se adauga vinetele, cartofii cuburi si morcovul felii. Se amesteca usor si se lasa la fiert, tot cu capac, inca aprox. 30-40 minute (verificati cartoful si morcovul, sa fie fiert).



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 05-08-2025, 07:57:22
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password