User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Varza a la Cluj

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message124
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 16-01-2016, 10:42:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

650 gr varza murata
150 gr orez cu bob rotund
500 gr carne tocata de porc (mai grasa)
100 gr carnati afumati
100 gr bacon (cu multa grasime)
2 catei usturoi
1 ceapa mare
400 ml smantana
1/2 lingurita marar uscat
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita piper negru macinat
2 lingurite cu varf boia dulce
7 linguri ulei
sare
putina untura pentru uns vasul (in lipsa folositi ulei)

Mod de preparare

Varza daca a fost murata fideluta (cum prefer eu sa folosesc) se scurge de apa (folositi un tifon sau in pumn). Daca varza a fost murata intreaga o taiati fideluta foarte foarte subtire.
Se incing intr-o tigaie adanca 5 linguri de ulei si apoi se adauga varza murata si 1/2 lingurita piper, mararul, 1/2 lingurita cimbru. Se caleste la foc mic pentru 15 minute, amestecand din cand in cand.
Intr-o oala punem multa apa, plus sare si cand fierbe adaugam orezul. Lasam sa fiarba 5 minute, stingem focul si lasam orezul in apa pana avem nevoie de el.
In alta tigaie se incing 2 linguri de ulei si se caleste in el ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie se adauga carnea tocata si se prajeste pana isi schimba culoarea. Stingem focul si adaugam usturoiul strivit, boiaua, 1/2 lingurita cimbru, 1/2 lingurita piper si putina sare (varza e sarata destul de mult, nu exagerati cu sarea). Amestecam bine si lasam deoparte.
In blender sau cu masina de tocat carne macinam impreuna carnatul afumat si baconul
* toate operatiile de mai sus se fac in paralel pentru a economisi timp
Cand avem pregatite toate ingredientele de mai sus, scurgem orezul si adaugam putina sare in el
Ungem un vas termorezisten (am folosit un vas de ceramica de 22cm diametru) cu untura (sau ulei) si punem si o lingura de untura pe fund.
Incepem sa cream straturile in vas in urmatoarea ordine:
- o treime din varza murata
- jumatate din carnea tocata
- jumatate din orez
- 4 linguri smantana pe care o nivelam cu dosul lingurii
- jumatate din amestecul de carnat+bacon
si reluam:
- iar o treime de varza
- restul de carne tocata
- restul de orez
- 4 linguri smantana pe care o nivelam cu dosul lingurii
- restul din amestecul de carnat+bacon
- ultimul strat e restul de varza
Peste toate acestea turnam ce a mai ramas din smantana, dizolvata in prealabil cu 1/2 cana apa (sau suc de rosii, pentru cine doreste).
Dam la cuptor la 180C pentru 1 ora. Eu am pus vasul in cuptorul neincalzit, fiind de ceramica (astfel prevenim craparea lui din cauza socului termic si am lasat cu 15 minute in plus)



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 18-08-2025, 05:47:23
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password