User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Vinete cu carne tocata si iaurt

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message172
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 30-12-2015, 10:32:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

4 vinete medii (2 kg)
sare

Sos de carne

400 gr carne tocata de miel/berbecut (sau vita)
1 ceapa
2 ardei semi-iuti bulgaresti (sau 1 ardei gras verde-deschis)
1 lingura rasa pasta de rosii
1 lingura rasa pasta de ardei
1 rosie medie bine coapta (sau 2 din conserva)
3/4 lingurita condiment turcesc
50 ml apa
3 fire patrunjel
2 linguri ulei
sare

Iaurt cu usturoi

300 gr iaurt natur
2 catei de usturoi
sare

Ulei condimentat

2 linguri ulei
1/2 lingurita pul biber (sau fulgi de chili si putina boia dulce)
1/4 lingurita menta uscata sfaramata

Mod de preparare

Vinetele se coc, apoi se curata si se scoate miezul dupa instructunile de aici. Se pune miezul intr-o strecuratoare si se lasa sa se racoreasca. Vinetele se toaca usor, trecand cu satarul de lemn doar de vreo doua ori peste ele, nu le faceti asa fine ca la salata de vinete. Presarati sare cand le tocati.
Se incinge uleiul si se adauga ceapa tocata marunt si ardeiul curatat si taiat bucati mai mici. Se soteaza la foc mic pana cepa e moale (cca 10 minute).
Se adauga pastele (de rosii si ardei) si se lasa inca 1 minut, sa se caramelizeze un pic.
Se adauga carnea tocata, se da focul la mediu, si se soteaza, amestecand din cand in cand, pana carnea si-a schimbat culoarea peste tot.
Se adauga sare, condimentul turcesc si rosia data pe razatoare. Se amesteca bine. Se adauga apa si cand incepe sa fiarba, se pune capacul, se da focul la mic si se lasa sa fiarba timp de 25 minute. In acest timp amestecati de vreo doua ori si vedeti sa nu se usuce carnea prea tare. Gustati si de sare.
Se adauga patrunjelul tocat in sosul de carne.
Se striveste usturoiul si se freaca cu putina sare. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Daca iaurtul e foarte teapan si nu curge incet de pe lingura, adaugati un strop de lapte cat sa-l faceti usor fluid.
Intr-o craticioara infierbantati uleiul si adaugati chili si menta. Lasati maxim 1 minut pe foc.
Servire: puneti vinetele pe un platou; presarati carnea deasupra; turnati iaurt peste tot; turnati uleiu aromat peste iaurt. Puteti forma un singur platou sau faceti 4 farfurii individuale din aceste cantitati. E bun caldut sau la temperatura camerei. Serviti cu paine turceasca.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 03-08-2025, 08:27:53
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password