User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Vita la cuptor in suc propiu

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message115
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 09-01-2016, 12:32:14 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

500 gr ceafa de vita/manzat
1 ceapa medie
2 catei usturoi
1/2 legatura patrunjel
cateva ace de rozmarin
1 lingura capere
1 lingurita pasta de ansoa (sau 2 fileuri de ansoa in ulei)
50 ml vin alb sec
2 linguri ulei
piper

Mod de preparare

Ceafa se taie felii groase de 2-3 cm, perpendicular pe fibra. Daca caperele si fileurile de ansoa sunt in sare, le desarati 15 minute in apa rece.
Ceapa se toaca marunt. Deasupra ei se striveste usturoiul. Se toaca fin patrunjelul si rozmarinul (cam 15 ace de rozmarin puneti, doar cat sa dea o aroma fina sosului). Se pun toate la un loc pe tocator, se adauga si caperele si pasta de ansoa si se toaca totul cu cutitul pana obtinetiun amestec bine maruntit.
Se alege un vas care merge la cuptor suficient de mare incat sa cuprinda carnea pe doua straturi (am folosit o caserola de 18 x 12 cm). E important sa nu folositi un vas mai larg. E preferabil sa fie mai inghesuita carnea decat sa aveti spatiu ramas.
Se unge fundul vasului cu 1 lingura de ulei.
Se aseaza jumatate din feliile de vita in vas, una langa alta. Se presara carnea cu jumatate din tocatura de ceapa. Se aseaza deasupra restul feliilor de vita. Se presara deasupra restul de tocatura.
Se presara putin piper deasupra si se stropeste cu 1 lingura de ulei. Se toarna vinul pe marginea vasului.
Se acopera vasul cu folie sau capac si se da la cuptor, la 150C timp de 2 ore.
Dupa acest timp ridicati folia/capacul si veti vedea ca sucul acopera complet carnea. Dati vasul la cuptor inca 1 ora, de data asta neacoperit. Verificati dupa acest timp sa fie foarte moale carnea, sa se rupa usor cu furculita, altfel o mai lasati la cuptor pana e moale.
Se serveste cu cartofi fierti si patrunjel tocat. Ce ramane se poate pastra la frigider si reincalzi, dar sa fiti atenti sa fie acoperita carnea de sos, altfel se usuca.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 07-08-2025, 04:27:59
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password