User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Vitel cu mazare si cartofi noi

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message110
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 09-01-2016, 12:44:09 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

500 gr carne de vitel (sau pulpa de miel)
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
1 lingura buna pasta de rosii (sau 200 gr rosii din conserva mixate in robot)
80 ml vin alb sec
1/2 legatura patrunjel
1/2 lingurita boia dulce
1 foaie dafin
1 cuisor
1 varf cutit nucsoara macinata
200 gr mazare proaspata
300 gr cartofi noi (mici)
2 linguri ulei
sare, piper

Mod de preparare

Se pune o craticioara cu apa la fiert. Se va tine apa fierbinte cat timp se face tocanita.
Se taie carnea bucati mai mari. Se macina in robot ceapa pana devine pasta sau se da pe razatoare.
In uleiul incins se caleste pasta de ceapa doar 2-3 minute. Se adauga carnea si se prajeste pe ambele parti pana incepe sa se rumeneasca un pic.
Se stinge cu vin si se fierbe pana se evapora aproape de tot.
Se adauga pasta de rosiile, boiaua, patrunjelul tocat si usturoiul strivit si se calesc 2-3 minute.
Se adauga 2 cani de apa, cuisorul, dafinul, putina sare si piper negru macinat. Se aduce la fierbere. Se pune capacul si se fierbe timp de 1.5 ore. Dupa aproape 1 ora apa ar trebui sa fi scazut aproape de tot si sa se fi format un sosulet. In acest caz se mai adauga cate 2 polonice de apa fierbinte. Se va adauga apa fierbinte (cate 1, 2 polonice o data) de cate ori e nevoie pana carnea e fiarta super bine. Mie dupa 1.5 ore carnea era moale si se desfacea fasiute.
Se adauga mazarea si 2 polonice de apa fierbinte si se fierbe tot cu capac inca 10 minute.
Se adauga cartofii noi spalati (daca sunt mai mari se pot taia felii pe lung, altfel ii lasati intregi) si inca putina apa daca e necesar. Se fierbe cu capac pana cartofii sunt fierti si apa a scazut la consistenta unui sos (cca 15-20 minute).
Se gusta de sare, apoi se poate servi.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 05-08-2025, 12:25:42
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password