User
Pass
2FA
 
 

Rulada de cacao cu ciocolata

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message68
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 15-01-2016, 16:47:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)





Ingrediente

Blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri cacao
2 linguri ulei
2 linguri apa fierbinte
1 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita praf de copt
Crema:
100 g ciocolata amaruie
150 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare rulada de cacao cu ciocolata:

Blat:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, apoi incorporam in crema de oua.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozitie, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute.

Rasturnam blatul pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar si cat e inca fierbinte il rulam incet sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Lasam asa rulat pana se racoreste, apoi il derulam si-l lasam sa se raceasca.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc impreuna cu smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit se da vasul la congelator pentru minim 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza apoi pana devine pufoasa.

Crema de ciocolata se intinde uniform peste blatul racit, apoi se ruleaza. Rulada se da la frigider pentru 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 17-08-2025, 06:35:13
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password