User
Pass
2FA
 
 

Rulada din Piept de Pui

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message93
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 16:17:52 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Rulada din piept de pui
•1 piept de pui dezosat (cca 500-600 g)
•4 oua
•5-6 felii subtiri de sunca de Praga/prosciutto cotto
•4-5 linguri marsala/vin alb
•3-4 linguri apa
•sare
•piper
•1 lingurita mix condimente cajun
•1 lingura ulei de masline

Mod de preparare – Rulada din piept de pui
•Spargem ouale intr-un vas, adaugam sare si piper, si le batem cu o furculita sau un tel. Cand facem omleta si daca o vrem pufoasa si aerisita, nu trebuie sa batem ouale foarte mult, ci doar pana cand se omogenizeaza complet.
•Ungem o tigaie teflonata de cca 26 cm diametru (omleta nu trebuie sa fie foarte groasa) cu putin ulei de masline si o punem pe foc mic. Cand s-a incins, adaugam ouale si acoperim imediat tigaia cu capac. Dupa 3-4 minute, o intoarcem cu grija pe cealalta parte si o mai prajim pentru inca 2-3 minute.
•O scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca.
•Spalam pieptul de pui, il stergem cu hartie absorbanta de bucatarie si il desfacem pe orizontala in doua parti (il lasam prins la unul dintre capete). Ca sa fac o comparatie pentru cei care nu sunt foarte obisnuiti cu acest procedeu, pieptul de pui trebuie sa arate ca o carte deschisa dupa ce-l taiem.
•Il asezam intre doua bucati de hartie de copt si il “intindem” cu ajutorul facaletului intr-o “foaie” de cca 2 cm grosime.
•Asezam omleta pe intreaga suprafata a ruladei, apoi feliile de sunca. Cu cat feliile vor fi mai subtiri taiate, cu atat se vor ondula mai mult in timpul coacerii, iar aspectul final va fi mai atragator.
•Daca doriti, puteti pune cateva felii de cascaval subtiri intre omleta si sunca.
•Rulam rulada, apoi o legam cu sfoara de bucatarie.
•Tapetam o forma de chec de cca 20 cm lungime cu hartie de copt trecuta prin apa si stoarsa foarte bine si asezam rulada in forma.
•Adaugam marsala/vinul alb amestecata cu apa, apoi o pudram cu mixul cajun si o stropim cu ulei de masline.

Rulada din piept de pui in forma
•Coacem rulada de pui in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 de minute. Din cnd in cand, o ungem cu sosul format in forma.
•Daca se formeaza prea mult sos in forma, il scurgem si apoi mai lasam rulada inca 5-10 minute la cuptor.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 21:13:30
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password