User
Pass
2FA
 
 

Sarmale cu carne de pui

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message182
Noah

[MMA Fighter]



Status: Offline
(since 16-01-2017 03:04)
Joined: 27 Feb 2016
Posts: 213, Topics: 91
Location: Neverland

Reputation: 72.9
Votes: 17

 
Post Posted: 27-02-2016, 23:17:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente Sarmale cu carne de pui
1 capatana mare de varza murata, 1 crenguta de cimbru uscat, 150 ml bulion, piper, 3 foi de dafin.

Umplutura

1 kg carne tocata de pui (piept) , 300 gr orez cu bob rotund, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 100 ml bulion, sare, piper dupa gust, 100 ml ulei , cateva fire de cimbru .




Mod de preparare Sarmale cu carne de pui
Se desfac frunzele de pe capatana si se elimina partile tari din zona cotorului.
Daca frunzele sunt mai mari puteti sa le impartiti , in functie de cat doriti marimea sarmalelor.
Frunzele rupte si cotorul se toaca marunt, va creea patul pentru sarmalute.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei cca 5 min, se amesteca cu boia de ardei dulce, bulionul si se ia de pe foc.
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele: ceapa calita in ulei cu bulion si boia, carnea tocata , orez , sare, cimbru si piper dupa gust .
Avem nevoie de o oala inalta, asezam jumatate din varza tocata si cimbru.
Se formeaza sarmalele: folosim 1 lingura de umplutura si o frunza de varza, se ruleaza (asezati frunza pe un blat de bucatarie sau farfurie, la un capat puneti o lingura de umplutura, ridicati marginile lungi si rulati din capatul opus.) si se aseaza in oala, unele peste altele.
Deasupra adaugam restul de varza tocata, bulionul , cimbru si piper dupa gust. Se adauga apa calda cat sa le acopere.
Se pune cratita pe foc , o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba (la foc mic) cca 50 min.
Inainte de a stige focul se verifica o sarma pentru a fi siguri ca sunt fierte.
Se servesc calde cu smantana si mamaliguta.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 07-08-2025, 11:31:04
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password