User
Pass
2FA
 
 

TORT GERMAN

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message84
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(since 15-12-2024 11:38)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 14-01-2016, 21:15:00 | Translate post to: ... (Click for more languages)


INGREDIENTE

Pentru blat

280 g fãinã
260 g zahãr
120 g cacao
2 lingurițe praf de copt
1 lingurițã sare
240 ml lapte
115 ml ulei
2 ouã
2 fiole esențã de vanilie
230 ml apã
Pentru /crema/glazura nemțeascã

250 ml lapte condensat
200 g zahãr tos
2 gãlbenușuri (bãtute cu 1 lingurițã de apã)
120 g unt/margarinã
1 fiolã esențã de vanilie
130 g nuci/alune pecan tocate
150 g fulgi de cocos
1 lingurã amidon


PREPARARE:


Atâtea lucruri minunate am auzit despre tortul acesta încât am decis, într-un final, sã îl fac. Și nu am regretat!

De când l-am pus prima oarã pe masã familiei la o masã festivã, mai cã au început sã inventeze sãrbãtori și zile aniversare în plus, doar-doar sã le fac bunãtatea asta dulce. Se face ușor, încearcã-l și tu!

Preîncãlzește cuptorul la treaptã mare și unge 3 forme de tort (rotunde și de aceleași dimensiuni) cu unt și tapeteazã cu fãinã. Dacã nu ai 3 tãvi la fel, poți face cele 3 blaturi în aceeași tavã, pe rând.
Într-un castron mare (de preferat din acela care vine odatã cu mixerul cu picior, deoarece este încãpãtor) adaugã fãina, pudra de cacao, zahãrul, praful de copt și sarea, amestecând bine.

Adaugã apoi uleiul, laptele, ouãle și esența de vanilie, amestecând la vitezã medie cu mixerul pânã se omogenizeazã. Redu viteza la cea mai micã și adaugã apa fiartã – nu toatã deodatã ci treptat. Împarte aluatul în mod egal între cele 3 tãvi și dã-le la cuptor timp ce aproximativ 30 de minute (dacã aluatul nu se mai lipește de scobitoare, înseamnã cã e gata).

Scoate din cuptor și lasã la rãcit pentru aproximativ 10 minute. Scoate din tãvi și lasã-le deoparte pânã se rãcesc de tot.

Sã trecem la cremã/glazurã.

Într-o cratițã mare care nu lipește, combinã laptele condensat și amidonul. Amestecã. Adaugã zahãrul, gãlbenușurile, untul/margarina și esența de vanilie. Pune cratița pe aragaz la foc mic spre mediu, pânã ajunge la o ușoarã fierbere. Amestecã ușor și constant pânã începe sã se îngroașe – aproximativ 12 minute de când începe sã fiarbã. Dã de pe foc. Adaugã fulgii de cocos și nucile/alunele și amestecã bine. Dacã dorești sã aibã un plus de aromã coaptã, poți trage ușor la tigaie nucile/alunele pecan înainte. Lasã crema la rãcit cam o orã înainte de a o întinde pe blaturile deja rãcite, în stilul clasic: blatul 1, cremã, blatul 2, cremã, blatul 3, cremã/glazurã.

P.S.: Poți, apoi, glazura cu ciocolatã (modelul la alegere) sau decora cu bucãți întregi de nuci/alune pecan și fulgi de cocos.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 13-08-2025, 21:02:02
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password