Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
TORT TOSCA
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
97
GabrielDrunk
[classy]
Status: Offline
(since 15-12-2024 11:38)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694
,
Topics: 595
Location:
France
Reputation:
1210.6
Votes
: 296
Posted: 14-01-2016, 21:13:25
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
INGREDIENTE
Pentru aluat:
150 g unt nesãrat
225 g zahãr pudrã
3 ouã mari
2 fiole esențã de vanilie
1 fiolã esențã de migdale
225 g fãinã
1,5 lingurițe praf de copt
60 ml lapte
Pentru glazurã
100 g unt nesãrat
100 g zahãr pudrã
120 g fulgi
120 g frișcã lichidã
PREPARARE
Suedezii zic cã e al lor. Norvegienii cã e al lor. Pentru noi nu conteazã decât faptul cã vine din Nordul Europei și e incredibil de bun și ușor de fãcut! Crocant la exterior, pufos și aromat la interior. Dar… existã un dar! Oricât de bun este, trebuie sã te înfrânezi și sã nu o dai gata singur, fiind vorba de un tort destul de greu din cauza untului mult din compoziție.
Preîncãlzește cuptorul la treaptã mare. Unge o tavã care nu lipește și tapeteaz-o cu hârtie de pergament (și pe pereți în sus).
Cu ajutorul unui mixer (de preferat din acela cu picior deoarece îți ușureazã mult munca) bate bine ouãle pânã devin ușor spumoase. Încorporeazã zahãrul, amestecã bine. Adaugã esența de vanilie și cea de migdale. Separat cerne fãina într-un bol împreunã cu praful de copt, apoi încorporeazã-le în compoziția de mai sus.
Topește untul la bain marie (sau la cuptorul cu micounde, dacã obișnuiești sã lucrezi cu el). Într-un bol amestecã untul cu laptele și apoi adaugã acest amestec aluatului. Amestecã pânã la omogenizare. toarnã aluatul în tavã și dã la cuptor timp de 35 de minute.
Cu vreo 10 minute înainte sã vinã timpul scoaterii tãvii din cuptor, topește untul pentru glazurã, la foc mic. Adaugã fulgii de migdale și prãjește-i un pic, pânã devin ușor aurii.
Adaugã zahãrul și frișca, amestecã și adu ușor la punctul de fierbere, amestecând continuu ca sã nu se ardã. Când compoziția devine mai groasã și capãtã o nuanțã de caramel, dã crãticioara de pe foc și glazureazã tortul.
Mai dã un pic tava la cuptor ca sã se așeze mai bine glazura. Când începe sã bolboroseascã ușor și nuanța de caramel sã se intensifice, înseamnã cã este gata.
Fiind vorba de un tort atipic, îl poți servi fãrã vreo ocazie specialã, chiar și alãturi ce o canã fierbinte de ceai sau de cafea.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 14-08-2025, 00:27:07
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details