Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Taitei lati de casa
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
129
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 20-01-2016, 22:59:30
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru 4 persoane vom avea nevoie de:
300 g faina
2 oua mari
sare
Mod de preparare Homemade Tagliatelle – Taitei lati de casa:
Cantitatile variaza in functie de gradul de absorbtie al fainii sau de marimea oualor.
Se poate pune 1 ou mai mult pentru un plus de culoare sau se pot scoate cu totul inlocuind cu apa, pentru un aluat de post.
Sarea trebuie sa fie fina, iar ouale la temperatura camerei
Aluatul poate fi colorat prin prin adaugarea de legume sau condimente
Punem faina intr-un castron si in mijloc facem o gropita in care vom pune ouale.
Cum se fac pastele de casa
Adaugam si un varf de cutit cu sare si incepem sa framantam energic, incepand din mijloc, apoi aducand putin cate putin faina de pe margini. Framantam pana faina este incorporata si obtinem un aluat tare si compact. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit cu folie alimentara, pentru a evita uscarea.
Se intinde aluatul in foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.
Foaia de aluat trebuie sa fie subtire si neteda, de circa 1-1.5 mm grosime. Pentru un rezultat perfect se va folosi masina speciala pentru paste, trecand aluatul de mai multe ori prin role. Prima data prin rolele mai distantate, apoi micsorand treptat distanta dintre ele, pana obtinem grosimea dorita.
Foaie de aluat pentru paste de casa
Cand trecem foaia de aluat printre role o presaram cu faina, pentru a evita lipirea
Vom obtine niste fasii foarte lungi de aluat, astfel ca e de preferat sa impartim aluatul in 2-3 parti
Cand aluatul a ajuns la marimea dorita le trecem prin partea de taiat tagliatelle.
taitei de casa
Le intindem pe masa presarata cu faina si le lasam la uscat aproximativ 30 de minute.
Paste proaspete de casa
Inainte de a pune pastele la fiert se scutura de faina in exces. Se fierb in apa clocotita sarata in care am pus 1 lingura cu ulei de masline, pentru a evita lipirea acestora. Se foloseste aproximativ 1 litru de apa si 1 lingurita de sare pentru fiecare 100 g de paste. Se fierb pana acestea se ridica la suprafata, dar cel mai bine este sa le gustati si le scurgeti de apa in momentul in care va plac.
Aluatul poate fi pastrat la frigider cel mult 24 de ore sau la congelator maxim 3 luni.
Se servesc cu sos de rosii, sos ragu, sos pesto sau sos de ardei copti.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 09-08-2025, 18:41:08
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details