User
Pass
2FA

Tajine de pui cu ghimbir

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message95
Zozohun

[C20H25N3O]

Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)

Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 17:18:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente – Tajine de pui cu ghimbir
•1 pui (cca 1 kg)
•15 – 20 g ghimbir proaspat
•2 linguri rase curcuma
•3 catei usturoi
•200 ml supa de pui/apa
•100 g masline negre/verzi
•400 g rosii
•1 lamaie
•3 linguri ulei de arahide
•sare
•piper

Mod de preparare – Tajine de pui cu ghimbir
•Spalam puiul si il trecem pe toate partile prin flacara ca sa eliminam eventualele radacini de pene ramase dupa deplumare. Transam puiul in bucati potrivite.
•Punem bucatile de pui intr-un vas si le amestecam cu ghimbirul si usturoiul date prin razatoare, curcuma, sarea si piperul.

Tajine de pui cu ghimbir - pui cu mirodenii
•Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la frigider pentru 30 de minute.
•Incingem uleiul de arahide intr-o tigaie ceramica (tot o achizitie recenta de care sunt extrem de multumita) sau antiaderenta si adaugam bucatile de pui.

Tajine de pui cu ghimbir - pui in tigaie
•Prajim bucatile de pui pe ambele parti pana capata o culoare aurie (cca 10 minute).

Tajine de pui cu ghimbir - pui prajit
•Mutam bucatile de pui, impreuna cu uleiul din tigaie, in vasul tajine, adaugam rosiile taiate in bucati potrivite si maslinele.
•Adaugam 200 ml supa de pui/apa calduta, iar pe marginile interioare ale vasului asezam feliutele subtiri de lamaie.

Tajine de pui cu ghimbir preparare
•Acoperim vasul cu capacul propriu si il introducem in cuptorul preicalzit la 180°C pentru 60-90 minute.
•Servim tajine-ul cu couscous pe care eu l-am preparat astfel: intr-o craticioara micuta am pus 1 cana de apa amestecata cu putina sare. In mometul in care a inceput sa fiarba, am stins focul si am adaugat 1 lingura de ulei si 1 cana (folosim aceeasi cana cu care am masurat apa) de couscous. Am acoperit craticioara si am lasat couscous-ul 10 minute, timp in care a absorbit toata apa. Dupa 10 minute l-am amestecat, cu o furculita, cu 25 gr unt si l-am servit alaturi de tajine de pui cu ghimbir. Pofta buna!

0 0

Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  

The time now is 16-08-2025, 07:05:58
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password