User
Pass
2FA
 
 

Tarta cu mascarpone si mozzarella

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message92
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 20-01-2016, 22:54:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)





Pentru aluat:

10 g drojdie uscata
300 ml apa
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
2 linguri tarate de grau
~500 g faina

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, taratele de grau, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.


Pentru umplutura:


1/2 piept de pui
2 felii bacon
4 felii de sunca

150 g mascarpone
200 g mozzarella
2 oua
3 catei usturoi
sare si piper
marar deshidratat

Baconul il taiem bucatele. La fel si sunca si pieptul de pui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim usor baconul, pana se topeste grasimea. Adaugam apoi sunca si pieptul de pui si le lasam la foc mic, pana se rumenesc usor, amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.



Intr-un castron punem mozzarella rasa pe razatoarea cu ochiuri mari, mascarpone, ouale si usturoiul pisat. Adaugam marar uscat, sare si piper dupa gust.


In tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina intindem 2/3 din aluat, ridicandu-l usor si pe marginea formei. Punem carnea, repartizand-o uniform, apoi turnam deasupra compozitia de branza. Din restul de aluat taiem fasii (sau orice alta forma) si facem un grilaj deasupra tartei.


Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza dupa dorinta.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 10-08-2025, 00:14:46
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password