Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Tiramisu cu foi si visine
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
136
R3dBuLL
[Banned user]
Status: Offline
(since 17-12-2018 22:08)
Joined: 28 Mar 2014
Posts: 5334
,
Topics: 554
Location:
Romania
Reputation:
257.8
Votes
: 364
Posted: 07-01-2016, 19:59:08
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente foi pentru Prajitura Tiramisu cu visine
– 3 linguri miere de albina
– 3 linguri zahar
– 1 ou
– 2 linguri lapte
– 2 linguri cacao
– 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
– 200 grame faina
– 1 lingura de ulei
Ingrediente crema pentru prajitura Tiramisu cu visine
– 500 grame branza mascarpone
– 3 oua
– 7 linguri de zahar
– 200 ml frisca
– 2 pliculete de zahar vanilat
– 500 grame de visine
– 1/2 plic de gelatina
Ingrediente decor pentru Prajitura Tiramisu cu visine
– 150 ml frisca
– 2 linguri de cacao
Preparare foi pentru Prajitura Tiramisu cu visine
Intr-un vas se pune mierea de albine, zaharul, oul,laptele si cacaua. Se amesteca , apoi se pune bicarbonatul stins, Se pune treptat faina, si cand incepe sa se lege compozitia si devine mai groasa, se trece la framantat cu mana. Dupa ce s-a adaugat toata faina si aluatul devine uniform, se pune uleiul. Se amesteca bine . Deoarece aluatul este putin lipicios din cauza mierii, va puteti spala pe maini. Cu mainile curate , presarati o planseta cu faina, puneti aluatul pe planseta si-l impartiti in doua. Se intind 2 foi si se coc pe dosul tavii.
Foi cu miere de albine si cacao
Foi cu miere de albine si cacao
Preparare crema pentru prajitura Tiramisu cu foi si visine
Branza mascarpone se amesteca cu galbenusurile .
Preparare crema pentru prajitura Tiramisu cu visine
Preparare crema pentru prajitura Tiramisu cu visine
Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Separat se bate frisca . Apoi se amesteca spuma cu frisca . Se pune cate o lingura din frisca in mascarpone si se amesteca pana ce crema se omogenizeaza. Puteti lasa crema asa sau daca vreti o crema mai tare , folositi gelatina. Gelatina se pune la inmuiat cu 50 ml apa si se lasa sa se hidrateze. Apoi se pune pe foc si se lasa pana se topeste. Atentie, nu lasati sa fiarba. Gelatina se lasa sa se raceasca putin si se toarna in crema de marcarpone. Se opreste cam 30% din crema , iar in restul se pun visinele fara samburi. Puteti folosi visine congelate , din compot sau proaspete.
Preparare crema mascarpone cu visine
Preparare crema mascarpone cu visine
Preparare prajitura Tiramisu cu foi si visine
Se pune prima foaie cu miere si cacao, se unge cu crema de mascarpone cu visine.
Pregatire prajitura Tiramisu cu visine
Pregatire prajitura Tiramisu cu visine
Apoi se aseaza cea de-a doua foaie cu miere si cacao. Se unge desupra cu crema oprita. Peste crema se intinde 150 ml de frisca batuta . Peste frisca presarati cacao uniform, folosindu-va de o strecuratoare pentru ceai.
Lasati prajitura Tiramisu cu visine la rece , sa se intareasca crema si foile sa se inmoaie. Apoi puteti taia si servi.
Prajitura Tiramisu cu visine
Prajitura Tiramisu cu visine
SFAT: Daca folositi visine congelate, mai intai le lasati sa se decongeleze, apoi le scurgeti foarte bine de sucul pe care il lasa .
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 06-08-2025, 01:54:10
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details