User
Pass
2FA
 
 

Tiramisu cu lamaie

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message98
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 15-01-2016, 14:58:55 | Translate post to: ... (Click for more languages)





Ingrediente

Crema:
250 g mascarpone
200 g lapte condendat indulcit
200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
1 lingurita gelatina
zeama de lamaie dupa gust
Blat:
1 pachet de piscoturi (24 bc)
Pentru finisat:
200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
1 lingura zahar vanilat
1 intaritor de frisca
putina ciocolata amaruie rasa
Pentru insiropat:
1 cana cafea tare, neindulcita
Mod de preparare Tiramisu cu lamaie:

Preparam cafeaua si o lasam la racit.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e absolut necesar sa stea teapana.

Intr-un castron punem branza mascarpone si laptele condensat indulcit. Mixam pana crema se omogenizeaza, apoi incorporam frisca batuta. Gelatina o incalzim pe baie de abur sau la microunde pana se lichefiaza, apoi o incorporam in crema de mascarpone mixand energic. La sfarsit punem zeama de lamaie dupa gust, dupa cat de acra dorim sa fie crema.

Tava in care vom asambla prajitura se tapeteaza cu folie alimentara. Punem un strat de piscoturi trecute rapid prin cafea, jumatate din crema si continuam, ultimul rand fiind

Piscoturile nu se insiropeaza foarte tare, le treceti rapid prin cafea si doar pe o singura parte.
Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, pana crema se intareste. Rasturnam prajitura pe un platou si ornam cu frisca batuta si carlionti de ciocolata.

Smantana rece se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca si se mixeaza pana se intareste.
Pentru carliontii de ciocolata rade ciocolata tinuta la temperatura camerei cu curatitorul de legume



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 14:31:41
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password