User
Pass
2FA
 
 

Tochitura de Porc si Vita

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message153
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 16:16:29 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Tochitura de porc si vita
•500 g carne de porc slaba
•500 g carne de vita
•1 ceapa mare
•5-6 catei usturoi
•3 linguri ulei de masline
•1/2 cana suc de rosii
•1-2 cani apa
•1 pahar vin alb demisec de buna calitate
•3 linguri faina
•sare
•piper boabe
•piper macinat

Ingrediente garnitura
•300 g ciuperci champignon
•5-6 rosii cherry
•2 catei usturoi necuratati
•1 ardei iute uscat
•2 linguri ulei de masline
•1/2 pahar vin alb demisec
•2 lingurite sos soia light
•piper proaspat macinat

Mod de preparare
•Taiem carnea in bucatele potrivite si apoi le tavalim prin faina.
•Adaugam uleiul intr-o cratita incapatoare si cand este incins, adaugam bucatile de carne scuturate bine de faina in exces.

Tochitura de porc si vita - preparare
•Le calim pana cand isi schimba culoarea, cca 2-3 minute, apoi le scoatem din cratita, le punem intr-o farfurie adanca pe care o acoperim cu un capac.
•Punem in cratita ceapa taiata julienne si usturoiul tocat marunt. Le calim 1 minut, apoi adaugam carnea si amestecam bine.
•Adaugam vinul alb si dupa ce alcoolul s-a evaporat, adaugam sucul de rosii amestecat cu 1 cana cu apa, boabele de piper, piperul macinat, patrunjel tocat si putina sare (nu adaugati prea multa sare de la inceput pentru ca sosul scade si mancarea poate deveni prea sarata).

Tochitura de porc si vita - in oala la fiert
•Acoperim cratita cu capac si lasam tochitura sa fiarba la foc mic pentru cca 2 ore.
•In cazul in care sosul scade prea mult si carnea nu este complet patrunsa, mai adaugam apa calduta.
•Dupa ce carnea a fiert complet, potrivim tochitura de sare.

Mod de preparare garnitura
•Incingem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugam usturoiul necuratat si ardeiul iute tocat marunt. Le calim 1 minut, apoi adaugam ciupercile si rosiile intregi. Amestecam bine, adaugam sosul de soia si le calim cca 2-3 minute.
•Adaugam vinul alb si piperul. Amestecam ciupercile pe foc mediu pana cand alcoolul este complet evaporat.
•Ciupercile si rosiile nu trebuie sa fie moi, ci usor crocante.
•Servim tochitura de porc si vita alaturi de mamaliguta calda si garnitura de ciuperci si rosii cherry.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-08-2025, 00:49:22
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password