Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Tort cu ciocolata si ricotta
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
67
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 15-01-2016, 21:35:15
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
2 linguri cacao neagra
1 lingurita praf de copt
esenta de rom
Pentru crema:
200 g ciocolata alba
200 ml smantana pentru frisca
200 g ricotta
1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie
Pentru sirop:
3 linguri zahar
~100 ml apa
Pentru ornat:
50 g ciocolata amaruie
nuca de cocos
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spume densa si lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu ulei si esenta de rom dupa gust, apoi turnam incet peste albusuri. Omogenizam, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa o incorporam in compozitie amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru circa 30 de minute. Blatul va fi ferm la atingere. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema:
Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana pentru frisca. Se pune la foc mic si se aduce la punctul de fierbere. Se da deoparte si se omogenizeaza. Dupa ce s-a racorit se baga vasul la congelator pentru vreo 2 ore, pana compozitia este aproape de punctul de inghet. Se mixeaza compozitia pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ricotta si zaharul pudra si mixam pana la omogenizare.
Sirop:
Zaharul se caramelizeaza, apoi se „stinge” cu apa. Se lasa la racit, pana se topeste caramelul.
Blatul racit se taie in 3 parti si se insiropeaza, iar crema se imparte de asemenea in 3. Repartizam crema intre cele 3 blaturi, iar cu cea de-a treia parte de crema imbracam tortul. Presaram cu nuca de cocos. Dam la frigider pana vom pregati decorul.
Punem ciocolata intr-o punga, apoi in apa clocotita. Tinem in apa pana ciocolata se topeste. Taiem punga la un colt si pe o bucata de hartie de copt „desenam” bradutii. Dam la congelator pentru cateva minute, pana ciocolata se intareste si se desprinde cu usurinta de pe hartie.
Ornam tortul cu bradutii de ciocolata si dam la frigider pana in momentul servirii.
De preferat ar fi sa-l faceti cu o zi inainte. Se „aseaza” mai bine si poate fi portionat frumos si usor.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 17-08-2025, 20:04:04
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details