Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Tort cu crema caramel
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
135
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 14-01-2016, 18:45:06
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Blat:
4 oua
4 linguri zahar pudra
2 linguri ulei
4 linguri faina
1 lingura cacao
esenta de rom
1/2 lingurita praf de copt
Pentru crema:
400 ml lapte
3 linguri amidon
200 g zahar
200 g unt
Pentru sirop:
3 linguri zahar
~100 ml apa
Pentru ornat:
150 g crema de branza Almette
200 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare Tort cu crema caramel:
Blat de tort cu cacao:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.
Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Daca albusurile sunt batute bine si corect, emulsia va ramane deasupra, nu se va lasa la fund. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.
Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.
Compozitia o turnam intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.
Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.
Crema de caramel:
Zaharul se caramelizeaza. Ii dam o culoare cat mai inchisa, dar cu atentie sa nu se arda prea tare, altfel devine amar. Laptele se toarna peste zaharul caramelizat, apoi se fierbe la foc mic pana se dizolva caramelul.
Amidonul il “desfacem” cu putin lapte din cratita, apoi il turnam peste laptele cu caramel. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa. Incorporam untul, omogenizam si lasam la racit.
Pentru sirop se caramelizeaza zaharul, apoi se „stinge” cu apa. Se da deoparte si se lasa la racit si pana se topeste caramelul.
Pentru ornat:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga o lingura de zahar pudra si un zahar vanilat si se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie ferma, se va intari dupa ce se va adauga crema de branza.
Crema de branza se mixeaza cu restul de zahar pudra, pana se topeste zaharul. Se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.
Blatul de tort se taie in 3 felii si crema se imparte in jumatate. Fiecare parte de blat se insiropeaza. Tortul se asambleaza in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara. Se inveleste bine in folie si se da la rece pana se intareste crema.
Se orneaza cu crema de branza.
Pofta buna! 😉
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 13-08-2025, 09:05:46
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details