User
Pass
2FA
 
 

Tort cu crema de cafea – Heart Cake

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message84
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 15-01-2016, 21:50:07 | Translate post to: ... (Click for more languages)





Ingrediente

Blaturi:
6 oua
200 g unt
200 g zahar
3 cani faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
Pentru crema:
200 g unt
200 g ciocolata alba
2 linguri lapte
2 lingurite cafea solubila
Pentru inima de cafea:
200 g biscuiti obisnuiti
2 linguri cacao
1 lingura cafea solubila
1 lingura lapte
Pentru ornat:
150 g ciocolata alba
2 linguri smantana pentru frisca
Mod de preparare:

Blaturi:

Se vor prepara 2 blaturi, ce le vom taia in 2 sau se vor prepara 4 blaturi subtiri. Alegerea va apartine.
Untul moale la temperatura camerei se va mixa cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si trece proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Repetam modul de preparare cu cel de-al doilea blat.

Crema:

Topim la foc mic ciocolata rupta bucatele si amestecata cu cafeaua dizolvata in lapte. Omogenizam si lasam la racit.

Untul il topim partial (sa ramana bucati netopite), apoi il mixam pana se intareste din nou. Adaugam ciocolata topita si omogenizam.

Daca crema va fi prea moale se da pentru cateva minute la frigider
Gustati! Si daca o sa considerati necesar adaugati zahar.
Crema obtinuta o impartim in 3. Taiem blaturile in 2 si le umplem cu crema.


Ajutandu-ne de o farfurie cu diametrul mai mic decat al blatului, trasam un cerc cu varful unui cutit. Apoi vom sculpta blatul in V, mai intai vom taia o linie de mica adancime, apoi din ce in ce mai adanc.

Vom trasa acelasi cerc, ajutandu-ne de farfurie si pe celalalt blat. In mijlocul cercului vom face un alt cerc de cca 8 cm. Sculptam putin in jurul cercului mic, formand o insulita, apoi om taia blatul in V, intocmai ca la primul blat.

Pentru reusita acestui tort recomand sa se faca blaturi de diametru mai mare, cel putin 22 cm, pentru a avea loc de manevrele destul de complicate. -


Resturile de blat sculptate le punem intr-un castron si le faramitam bine bine cu o furculita. Adaugam biscuitii macinati, cafeaua dizolvata in lapte. Omogenizam. Vom obtine o compozitie firimicioasa, dar care stransa intre degete devine compacta. Eventual mai adaugam putin lapte sau „furam” o lingura de crema, din cea pusa deoparte pentru ornat. 😀

Cu aceasta compozitie umplem blaturile sculptate. Cu putina crema vom unge si marginile tortului, pentru a le lipi intre ele.

Invelim tortul in restul de crema si dam la frigider pentru cateva minute, pana vom pregati glazura.

Topim ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit, la temperatura camerei. Cand s-a racit foarte bine si incepe sa se ingroase o turnam peste tort si ornam dupa preferinta. 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 17-08-2025, 01:32:08
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password