Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Tort cu crema de lamaie si nuca de cocos
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
78
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 15-01-2016, 21:48:47
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru blat:
4 oua
100 g zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
esenta de lamaie
Pentru crema:
2 galbenusuri
2 linguri zahar
1 lingura amidon
250 ml lapte
200 g ciocolata alba
1 lingurita gelatina
300 ml smantana pentru frisca
zeama de la 1 lamaie
2 linguri nuca de cocos + 100 ml lapte
Pentru ornat:
200 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de lamaie (dupa gust) se toarna incet peste spuma de albusuri si se amesteca usor.
Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o incorporam in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute. Blatul va fi ferm la atingere, dar putem face si proba cu scobitoarea.
Scoatem blatul pe un gratar, il lasam la racit, apoi il taiem in 3 parti.
Crema:
Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.
Nuca de cocos o punem intr-un vas impreuna cu laptele si punem la fiert. Lasam sa fiarba, dam cateva clocote si dam deoparte. Lasam cocosul sa se inmoaie, apoi il punem intr-o strecuratoare fina si il lasam sa se scurga de lichid. Se preseaza putin cu o lingura, pentru a-l stoarce bine.
Laptele ramas il indulcim dupa gust si-l pastram pentru insiropat.
Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana obtinem o crema. Adaugam amidonul si omogenizam usor, apoi turnam laptele amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baine-marie si fierbem compozitia pana aceasta se ingroasa. Este gata atunci cand invartind cu lingura in vas se poate vedea fundul vasului. Dam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta bucatele. Amestecam crema pana ciocolata se topeste si se omogenizeaza, apoi adaugam si glatina hidratata. Dam la frigider pana crema se intareste bine.
Intre timp mixam smantana pentru frisca pana aceasta devine pufoasa. Putem adauga si o lingurita de zahar pudra, pentru a o „ajuta” sa devina ferma. Incorporam frisca in crema foarte bine racita.
Crema obtinuta o impartim in 2 parti egale. In una din ele vom pune zeama de lamaie, iar in cealalta nuca de cocos. Repartizam crema intre blaturile ce le-am insiropat cu laptele ramas de la nuca de cocos.
Imbracam tortul intr-un strat subtirel de frisca si ornam dupa preferinta.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 18-08-2025, 05:15:09
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details