Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Tort cu crema de lamaie
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
,
Topics: 1804
Votes
: 601
Posted: 15-01-2016, 14:59:25
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Blat:
3 oua
3 linguri zahar
2 linguri ulei
3 linguri faina
un varf de lingurita praf de copt
1/2 lingurita coaja de lamaie confiata
Crema:
2 linguri amidon
4 linguri zahar
1 lingurita coaja de lamaie confiata
450 ml lapte
200 g unt
zeama de la o lamaie
Mod de preparare Tort cu crema de lamaie:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezele. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza, in care am adaugat si coaja de lamaie confiata. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
Compozitia se toarna intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema:
Amestecam zaharul cu amidonul. Turnam laptele incet si amestecam constant, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baine-marie si se fierbe pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte, adaugam coaja de lamaie confiata, omogenizam si lasam la racit. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pojghita.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixam pana devine pufos.
Daca o sa considerati ca nu e destul de dulce pentru gustul vostru puteti adauga 1-2 linguri de zahar pudra in unt atunci cand il mixati.
In budinca racita adaugam untul putin cate putin, mixand bine dupa fiecare transa pusa. La sfarsit punem zeama de lamaie. Eu am pus zeama de la o lamaie, dar voi puteti pune cat va place.
Blatul bine racit se taie in 3 parti. Pe unul din blaturi punem jumatate din crema, acoperim cu cel de-al doilea blat, urmeaza restul de crema si cel de-al treilea blat.
Blatul nu l-am insiropat pentru ca noua asa ne place, dar daca voi preferati prajiturile insiropate il puteti insiropa.
Se orneaza cu frisca si felii de lamaie.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 15-08-2025, 07:56:06
Copyright info