Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Tort cu crema de portocale
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
106
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 14-01-2016, 16:43:38
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Blat:
200 g ciocolata cu lapte
100 g unt
100 g zahar (pudra)
3 oua
225 g faina
1 praf de copt
Crema:
200 g crema de branza
200 ml smantana pentru frisca
100 g zahar (pudra)
1 lingurita gelatina
1 plic zahar vanilat
1 portocala de marime medie
Mod de preparare Tort cu crema de portocale:
Blat:
Ciocolata rupta bucatele si untul se pun intr-un vas si se topesc la foc mic. Omogenizam si lasam sa se raceasca. Adaugam zaharul si mixam bine pana nu se mai simt cristale de zahar in crema de ciocolata. Adaugam apoi cate un ou, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit cernem peste compozitie faina si praful de copt si amestecam bine.
Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca.
Crema:
Portocala o spalam foarte bine cu apa calda. Se pune intr-o craticioara cu apa si se fierbe timp de 15 minute. Se scurge apa, se inlocuieste cu alta si se pune din nou la fiert pentru alte 15 minute. Se repeta procedeul de 3-4 ori, astfel dispare amareala din coaja portocalei. Dupa ultima fierbere portocala se lasa la racit, apoi se taie bucatele, se curata de samburi si se paseaza cu mixerul vertical.
Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita. Crema de branza se mixeaza cu zaharul. Separat se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Se amesteca cele doua compozitii.
Gelatina se topeste pe baie de aburi, se pune deasupra o parte mica (cateva linguri) din crema de branza si se mixeaza energic. Amestecam apoi cu restul de crema. La sfarsit incorporam piureul de portocala.
Blatul racit il taiem in trei parti, crema de asemenea o impartim in trei parti. Asamblam tortul in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara.
Crema ramasa (cea de-a treia parte) o vom folosi la ornat. Se da la rece pentru cateva ore.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 13-08-2025, 23:19:51
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details