User
Pass
2FA
 
 

Tort cu mousse de ciocolata

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message111
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 14-01-2016, 16:45:10 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Ingrediente

Blat:
100 g ciocolata amaruie
25 g unt
25 ml ulei
25 ml smantana pentru frisca
2 oua
50 g zahar
100 g faina
1 lingurita praf de copt
esenta de rom
Mousse de ciocolata alba:
300 g ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca
10 g gelatina
esenta de vanilie
Mousse de ciocolata amaruie:
250 g ciocolata amaruie
400 ml smantana pentru frisca
5 g gelatina
esenta de rom
Pentru decor:
100 g ciocolata amaruie
trufe de ciocolata
Mod de preparare Tort cu mousse de ciocolata:

Blat:

Punem intr-un vas ciocolata rupta bucatele, untul, uleiul si smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic (sau la baine marie) si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema de ciocolata racita, adaugam galbenusurile mixand energic, apoi cernem deasupra faina si praful de copt. Omogenizam si aromam dupa gust cu esenta de rom.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Bezeaua o vom incorpora in compozitia cu ciocolata, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava de aragaz (cea din dotarea aragazului) tapetata cu hartie de copt, apoi punem in cuptorul incins la foc mediu, pentru cca 15-20 de minute, in functie de cuptorul fiecaruia

Blatul nu l-am insiropat, dupa gustul nostru am considerat ca nu este necesar, dar daca preferati blaturile insiropate puteti sa-l insiropati dupa gust.

Mousse de ciocolata alba:

Gelatina se puna la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie acoperita gelatina.

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca, se incorporeaza gelatina, apoi se da la frigider pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Crema de ciocolata alba se mixeaza putin, cat sa devina omogena, apoi adaugam frisca si o incorporam amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie.

Mousse de ciocolata amaruie:

Se procedeaza intocmai ca la mousse-ul de ciocolata alba.

In tava in care am copt blatul sau intr-un inel de patiserie se pune blatul, apoi mousse-ul de ciocolata alba si cel de ciocolata amaruie. Se pune la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Decor:

Se masoara o fasie de hartie de copt, lunga si lata cat sa acopere marginea tortului. Se pune ciocolata intr-un posh la care s-a atasat un varf rotund si subtire si se decoreaza (mazgaleste 😀 ) fasia dupa plac.

Puteti folosi si un con de hartie sau o punga mai groasa taiata la unul din colturi
Cu grija se infasoara hartia de copt in jurul tortului si se da la rece cateva minute, pana se intareste ciocolata, apoi cu grija se inlatura hartia de copt.

Initial am vrut sa fac o banda de ciocolata in jurul tortului, cum am facut AICI, dar impactul produs de tortul Mihaelei m-a facut sa-mi schimb decizia 😉

Deasupra tortului punem trufe de ciocolata.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-08-2025, 11:53:42
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password