User
Pass
2FA
 
 

Tort cu spuma de ciocolata

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message127
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 14-01-2016, 18:51:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

Pentru blat:
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
1 lingura ulei
esenta de vanilie
Pentru spuma de ciocolata:
4 albusuri
4 linguri zahar
3 linguri ciocolata tocata marunt
Pentru ornat:
3 linguri smantana 20% grasime
3 linguri zahar
200 ml smantana pentru frisca
1 plic zahar vanilat
Pentru caramel:
3 linguri zahar
Mod de preparare Tort cu spuma de ciocolata:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Caramel:

Se caramelizeaza zaharul, apoi “se tapeteaza” vasul cu caramelul obtinut. Vasul va trebui sa aiba acelasi diametru ca si tava in care am copt blatul, 18 cm in cazul de fata.

Spuma de ciocolata:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa, spuma ce face tepi in momentul in care scoatem paletele mixerului. Adaugam ciocolata tocata marunt si o incorporam amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Se toarna spuma de ciocolata in vasul cu caramel. Se pune vasul in altul cu diametru mai mare, plin cam pe jumatate cu apa. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, vom face testul cu scobitoarea. Deschidem usa cuptorului si lasam sa se raceasca in cuptor.

Dupa ce s-a racit punem blatul deasupra, acoperim vasul cu un platou si cu o miscare ferma rasturnam tortul pe platou.

Atentie la caramelul care se scurge.
Decor:

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Adaugam smantana si mixam pana obtinem o crema ferma.

Imbracam tortul in crema si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 11-08-2025, 20:48:17
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password