User
Pass
2FA
 
 

Tort de ciocolata cu crema caramel

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message97
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 14-01-2016, 16:36:32 | Translate post to: ... (Click for more languages)






Ingrediente

Blat:
150 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml ulei
50 ml lapte condensat neindulcit
3 oua
100 g zahar
150 g faina
1 praf de copt
esenta de rom
Pentru crema caramel:
200 g zahar
400 ml smantana pentru frisca
100 g unt
250 g mascarpone
1 intaritor de frisca (daca este necesar)
1 plic zahar vanilat
Pentru glazura de ciocolata:
50 g ciocolata
lapte condensat neindulcit
Mod de preparare Tort de ciocolata cu crema caramel:

Blat:

Topim foc mic (sau la baine marie) ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul, uleiul si laptele condensat. Amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema de ciocolata racita, adaugam pe rand galbenusurile mixand energic, apoi cernem deasupra faina si praful de copt. Omogenizam si aromam dupa gust cu esenta de rom.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Bezeaua o vom incorpora in compozitia cu ciocolata, in 2 reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 blaturi intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, pentru cca 20 de minute fiecare. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar, le lasam la racit, apoi le taiem in doua. Vom avea stfel 4 felii de blat.

Crema caramel cu mascarpone:

Zaharul se caramelizeaza. Se da deoparte si turnam 200 ml frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Amestecand continuu, si fierbem compozitia pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se lasa sa se raceasca foarte bine.

In caramelul bine racit punem mascarponele si mixam energic. Separat mixam restul de smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana devine ferma si pufoasa. O incorporam apoi in crema caramel cu mascarpone. Adaugati intaritorul de frisca doar daca vi se pare ca e prea moale crema (asa cum mi s-a parut mie 😉 - )

Crema se imparte in 4 parti, apoi asamblam tortul in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara. Invelim bine in folie si dam la rece. Crema ramasa se pune intr-un vas cu capac si se patreaza la frigider pana a doua zi cand vom rasturan tortul pe platou si-l vom orna cu ciocolata.

Pentru glazura se topeste ciocolata, apoi se toarna lapte condensat putin cate putin pana glazura ajunge la consistenta dorita.

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-08-2025, 02:08:27
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password