User
Pass
2FA
 
 

Tort de ciocolata cu zmeura

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message90
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 17-01-2016, 09:15:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)





Ingrediente

Pentru blat:

200 g unt
150 g zahar
5 oua
150 g faina
100 g ciocolata de lapte
100 g nuca macinata
1 plic budinca de vanilie Dr Oetker
1 zahar vanilinat Dr Oetker
1 praf de copt Dr Oetker

Pentru crema:

500 ml smantana pentru frisca
2 plicuri zahar vanilat Bourbon Dr Oetker
200 g zmeura
1 lingurita esenta de rom Dr Oetker
1 intaritor de frisca Dr Oetker

Mod de preparare:

Blat:

Untul moale, pe care l-am topit partial, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt si budinca se incorporeaza in crema obtinuta, urmand ap20oi nuca macinata si ciocolata rasa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in compozitie, in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-50 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Blatul racit se scobeste cu ajutorul unei lingurite, avand grija sa lasam o margine de cca 2 cm grosime. Bucatile de blat pe care le-am scos le punem intr-un castron si le faramitam bine cu mana.

Smantana pentru frisca proaspat scoasa de la frigider se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si intaritorul de frisca. Se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga apoi 2/3 din firimiturile de aluat si zmeura si se omogenizeaza amestecand usor.


Turnam crema peste blatul scobit si acoperim cu restul de firimituri.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 22-08-2025, 21:06:26
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password