User
Pass
2FA
 
 

Tort de ciocolata si migdale

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message82
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 15-01-2016, 21:49:21 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

Pentru blat:
4 oua
100 g zahar
2 linguri ulei
2 linguri cacao
4 linguri faina
75 g migdale macinate fin
1 lingurita praf de copt
esenta de rom
Pentru crema:
200 g ciocolata amaruie
400 ml smantana pentru frisca
1 lingurita intaritor de frisca
Pentru sirop:
3 linguri zahar
100 ml apa
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 ml smantana pentru frisca
Pentru decor:
100 ml smantana pentru frisca
1 lingura cacao Nesquik
1 intaritor de frisca
Mod de preparare:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma consistenta.

Galbenusurile frecate bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom (dupa gust) se toarna incet peste spuma de albusuri si se amesteca usor.

Faina o amestecam cu praful de copt, cacaoa si migdalele macinate, apoi incorporam in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute. Blatul va fi ferm la atingere, dar putem face si proba cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine il taiem in 3 parti.

Crema:

Ciocolata ruupta bucatele o topim la la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit, apoi dam vasul la congelator pentru cca 1 ora. Scoatem vasul de la congelator si mixam compozitia pana obtinem o crema fina si pufoasa. Intaritorul de frisca il adaugam doar daca este absolut necesar.

Sirop:

Topim zaharul la foc mic. Cand a devenit lichid turnam apa cu atentie si lasam sa se raceasca bine si sa se topeasca caramelul.

Glazura:

Ciocolata o topim impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam bine compozitia si lasam sa se racoreasca.

Pentru decor batem smantana pentru frisca pana devine pufoasa, iar la sfarsit incorporam cacaoa Nesquik.

Repartizam crema intre blaturile ce le-am insiropat in prealabil. Pastram o parte din crema pentru a imbraca lateralele tortului.

Turnam glazura peste tort si ornam cu frisca.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 17-08-2025, 04:45:43
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password