Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Tortulete cu crema de branza
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
96
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 15-01-2016, 15:07:29
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru blat:
5 oua
5 linguri zahar
3 linguri ulei
5 linguri faina
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Pentru crema de branza:
300 g crema de branza Almette
3 linguri zahar pudra
50 g unt
1 zahar vanilat
Pentru gemul de capsuni:
250 g capsuni
2-3 linguri zahar (dupa gust si in functie de cat de dulci sunt capsunile)
1 bucatica de cca 3 cm ghimbir proaspat
Pentru decor:
150 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida
folie cu buline (folosita la ambalaj)
In plus:
200 ml frisca lichida
1 intaritor de frisca
1 zahar vanilat
fructe de padure (coacaze rosii si afine)
Mod de preparare Tortulete cu crema de branza:
Vom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni, pentru ca necesita mai mult timp.
Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand periodic, pana gemul scade si ajunge la consistenta dorita. Testati pe o farfurioara rece cat de gros va fi gemul dupa ce se raceste. Se lasa la racit.
Ghimbirul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, il punem intr-o bucata de tifon si-l scurgem bine de zeama. Zeama o punem peste gem si omogenizam.
Daca nu va deranjeaza firisoarele de ghimbir il puteti pune cu totul.
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava mare de la aragaz (cea din dotarea standard) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20-25 de minute. Blatul se scoate pe un gratar (cu tot cu hartia de copt) si se lasa la racit.
Daca optati sa faceti un tort si nu tortulete, coaceti compozitia intr-o tava de 24-26 cm diametru.
Crema:
Crema de branza Almette o punem intr-un castron. Punem zaharul si zaharul vanilat, untul moale la temperatura camerei si mixam totul pana obtinem o crema omogena.
Din blatul racit decupam cerculete de marimea inelului pentru ornat. Punem in inel cate in cerc de blat, ungem cu gem, un strat de crema si acoperim cu un alt cerc de blat.
Pentru efecte vizuale puteti sa ungeti si cel de-al doilea cerc de blat cu gem de capsuni
Pentru decor:
Ciocolata o topim pe baie de aburi cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.
Pe fasia de folie pentru ambalat, taiata dupa dimensiunea tortuletului, turnam ciocolata si nivelam foarte bine cu o spatula. Punem pentru 1-2 minute la congelator, atat cat sa nu curga, apoi o punem de jur imprejurul tortului. Dam din nou la rece, cat sa se intareasca foarte bine ciocolata, apoi dezlipim cu atentie fasia de ceolofan.
Ornam cu frisca batuta si fructe de padure.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 15-08-2025, 22:13:13
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details